Én pedig flúgos futamot vártam Brazíliában, de sima verseny lett. Nem baj, így is a legjobb eredményt értük el!
Edzés szokásos, én fiaim gyorsan ki, futnak egy olyan időt, ami 1 tizedre volt a tavalyi pole-tól. Aztán már az 5. percben elkezd esni. Gyorsan kirohant aki tudott, 15 pilótának lett 107-en belüli ideje. Félóránál elállt az eső, de nagyon lassan száradt, majd a végén újra rájött. Szegények ott hátul próbálkoztak becsülettel, elhasználták a köröket, de kimaradtak, és most a FIA sem segített rajtuk, 15-en kezdtük a versenyt, 2 Sauber az első sorban! Esőben.
Nagyon gondolkodtam, de végül inter gumikon kezdtünk, sikerült is meglépni a mezőnytől. Az esőmenő Schumacher utolsónak indult, de nagyon jött felfelé. 10. körre ronggyá ázott a pálya, és nem vacilláltam behívtam minkét pilótát esőgumiért. Csak a 6-7. helyig estek vissza, pedig valami extrém hosszú ideig szervizeltek, de bejött a dolog, hamar a 2-3. helyen voltunk az inter gumikon csónakázó mezőnyben.
Aztán Schu kiállt és megvolt a kettős vezetés. Itt kezdtem sejteni, hogy eltaktikáztam magam. Én sok cserés futamot vártam, ezért keveseket tankoltam, kezdett fogyni a benga. Szerencsémre pont elállt az eső, de csak nem száradt, így úgy döntöttem maradunk esőgumiknál. Schu elment, újra 2-3. voltunk. A pálya továbbra sem száradt, bár sütött a nap, erre a 40. kör környékén eleredt újra. Itt már láttam, hogy végig eső lesz, és a némettel nem bírunk, mert még 1-1 cserénk volt. Sajnos Diniz a végére lefáradt, és átadta a 3. helyet Coulthard-nak, de így is igen jó ez a 2. és 4.
És hát ilyen az mikor végig esik: