Szervusz!
Sejtettem, hogy szét kell szednem őket. A gond az, hogy nincs plusz ólam. De én vagyok a hibás, mert hallgattam az ismerősömre, akitől az ólat kaptam, ugyanis azt mondta, nem kell másik ól, mire szaporodnának úgy is levágom őket. Most azonban valami ól félét össze kell ütnöm. A takarmányozás nálam úgy történik, hoy felesben keverek be nekik tápot és árpát, ehhez kapják a szénát, s a tescoban szedek össze mindíg egy csomó karalábé zöldet, amit leszednek az eladók, s összegyüjtik egy ládában. Ebből kapnak valamennyit naponta. KEvertem már be nekik kukoricát, napraforgót, meg búzát is a táp közé. Ezt is megeszik, kivéve a búzát. Azt egy az egyben otthagyják, így nem is eröltetem. De a legjobban a fele táp, fele árpa vált be. Igazából nem tudom most hány kilósak, de ma megnézem melyik milyen nemű, s lemérem őket. Spekulálok, hogyan kellene megjelölni őket, mert teljesen egyformák, még színre is. Majd valami festékpöttyöt teszek rájuk. A fiúknak kéket, a lányoknak rózsaszínt. :)))) Azt is olvastam a neten hogy van ahol már 2-2,2 kg körül vágják őket, de legjobb az íze 2,5 kg körül. Nem tudom, nekem így 2 kg-osan is nagyon picinek tűnnek. Még nem tudom megtartsak-e egy anyát szaporításképpen. Mikor nézem őket, kedvem van hozzá, mert ritkamódon kíváncsi, bohóc kis állatok. De most pl. mennem kell valami ólfélét csinálni. Meg az a baj, hogy a kamrát, amiben vannak, nyáron szét akarom szedni, s akkor aztán az udvaron kellene valami féltetőt szerkeszteni nekik, de tartok tőle, hogy a következő télen befagy a fenekük. Megyek, megmérem őket, aztán majd leírom az eredményt. A válaszodat köszönöm.