NeoSzig Creative Commons License 2009.01.02 0 0 121
A 0,1 lett volna 0,15 csak az 5 a végéről nem jelent meg és én nem olvastam újra csak elküldtem. Javítani nem tudom hogy lehet. egy másik topikon a W/m2K-ból maradt ki a 2-es. A laptopomon szerintem szemetes a billentyű és nem mindíg adja a leütött számot. Bocsesz.
A méréseket hivatalos laborban végezték EMI is van csak azóta módosult az anyag és az újra folyamatban van. A régire nem hivatkoznék. Nyílászáró profilban töltőanyagként ezt tudja:
Ablak
Amúgy ami még szerintem látszana a hőképen az az emeleten a koszorúk vonala. Szinte lehetetlen teljesen eltüntetni a hőképről. Ha belül is szigeteled vékony lesz ha felül ráteszed a szelement kilog alola és a külső felén beviszi a hideget. A MagorTherm ezeket a hozzáférhetetlen üregeket gyönyörűen kitölti. Az ablak párkányoknál misungal hoztátok ki a megfelelő magasságot? Az is lehet hőhíd ha nem szakítottátok meg EPS-el az ablak alatt és ez vonatkozik az aljzatra is. (ajtók alatt EPS) A MagorTherm alkalmas lépésálló aljzatnak is természetesen 250kg/m3 tömegű verzióban (350-en már targonca is mehet) persze akkor nem mehet bele a padlófűtés! A járdát nekivittétek a falnak. Ez is lehet gond. EPS-t le kell engedni a földig és ahoz mehet a járda. Lépcső ugyan így lehet gond. A pince szintén viheti a meleget. Célszerű vagy a lakásból szigetelni, de érdemes a pince menyezetét esetleg még az oldalfalait is. Az ablakokat elég mélyre tettétek. Látom beépített redőnytokotok van de az ablakoknál elég a 16cm mélység és az mehetett volna a szigetelés rovására is. A terasz kéri a 26 cm-t ott nincsen mese ha 10cm a szigetelés elég 16cm-t beljebb vinni. MagorTherm szintény alkalmas a tömörsége miatt a körbe kávázásra és abba mehet az ablak. Amennyiben a külsőszigetelés is abból készül javaslom a redőny sínre is rávakolni. Rétegenként akár 6cm-ben is felvakolható. A pincében alkalmas belső vakolásnak is. A powerpointon látszik milyen mohás, síma betonfelületre vakolják, tapadóhíd nélkül is fetmarad. Ha most megnéznéd sütne a hidegtől a beton és a csupasz szigetelés érezhetően melegebb!! Januárban jönnek Dubaiból és angliából termékbemutatóra ha gondolod küldök neked meghívót. :)
Egyébként TMI vizsgálat van az A1-es tűzállósági besorolásról. 12cm-es válaszfalat nagyteljesítményű hőlégbefúvóval melegítettünk( a kéz alig bírta úgy sütött) és a másik oldala nem melegedett kicsit sem. A 0,052 a 120kg/m3-re vonatkozik. Természetesen minél sűrűbb annál magasabb az érték. A 250kg-os ha jól emlékszem 0,082W/mK. Reményeim szerint a mostani mérések ennél jobb értéket fognak hozni, de ez még nem igazolt. Egyébként az EPS-t pl ha megnézed ilyenkor amikor nagy az esély hogy kicsapódik mögötte a pára akkor kb 0,08 a lambdája vagy még sokkal rosszabb. A természetes öregítés után is (2-3 évesen) már lényeges rosszabb.
Előzmény: Axióma (120)