tobijano Creative Commons License 2009.01.01 0 0 95
Boldog, s nyúlban szapora új évet mindenkinek!
Szervusztok! Tanácsért jöttem a topicba, mint egy 0-ról induló, de egyik nap lelkes, másik nap morozus lelkületű ember. Történt ugyanis, hogy egyik ismerősöm rábeszélt még novemberben 4 db. kb. 5 hetes nyuszi nevelésére. Még egy favázas, palaoldalú ketrecet is adott. Meg tanácsokat, mivel valamikor ő is tartott nyulat. ( a 4 nyúl nem az övé, hanem egy ismerősé volt, akinek az a hobbija, hogy kisállatvásárokon mindenféle állatokat vesz párban, s otthon nézegeti őket.) Így vette a nyúlpárat is, amelyek hoszúfülű, szürke, megnemmondom milyen fajta nyulak. Aztán ezek szaporulatát elajándékozta. Hát én azota nevelgetem őket, innen is, onnan is ellesett tanácsokkal. Most viszont gondban vagyok. Kb. 2 kg-osak lehetnek,s olyan 14 hetesek. ( ma olvastam a neten, hogy ennél már többnek kellene lenniük ) Lehet azért nem nőnek annyira, mert az udvaron lévő kamrafélében tartom őket, ott pedig most éppen elég hideg ( fagy ) van. De bírják! A lényeg, hogy kinn bogarásztam a műhelyben, s arra lettem figyelmes, hogy kergetőznek, majd az egyik elkezdte kufircolni a másikat. Most nem tudom, hogy egyenlőre csak gyakorolgatnak kamaszosan, vagy komolyan gondolják, s sűrgősen válasszam szét a nőstényeket a hímektől?