Eggyetértek! Valamire való visszaállítja,de mi van ha mégsem. Ez csak egy tipp a sok közül. Hátha valamit elárul ez is.
Ha ez nem jön be akkor ott van a kormány,hogy mennyire kopott ugye. Láttam kocsit 120ezerrel aztán olyan sima volt a kormánykerék mint a babapopsi. Biztos sokat simogatta. :-)
Vagy a sebváltó mennyire kopott ill. mennyire lötyög.
Az egyik haverom vett egy octáviát(97est) még előttem 128000kilométerrel. Csilli villi volt kívül belül. Motor szépen járt. Rendőrtől vette. Állítása szerint full orig minden,még a kilométer is valós.(Később vettem én is eggyet.)
Na ekkor jobban szemügyre vettem a kettő közti külömbséget.
A motor kódja jobbra ballra dőlő számokbál állt, biztos részeg volt a gyárba a számbeütő:-) -előfordulhat nem?
A festés új de csak kívülről és silány minőségben mert a peremeken lehetett látni a ragasztószallag letépését :-)
Buborékos volt a festése :-) Ez is mind lehetséges-biztos Újév utánni napokban festették!
A váltóval kerestem a 3.at,hogy hol is lehet :-)
A poén az egészben az volt mikor megláttam az előző tulajok listáját: 2német tulaja volt a kocsinak+2 itthoni-tehát ő volt az 5. Na mondtam neki,ezeket a tényeket,még majdnem meg is haragudott rám,hogy hülyeség, hisz Ő rendőrtől vette.
Mondtam,hogy az lehet, csak van benne egy kétséges eredetű motor, egy új festés kívülről,meg kapott egy szép belső takarítást.
Összegeztve marhára meg kell nézni a kocsit amit vesz az ember a legapróbb dolog is elárulhat sokat az előző tulajokról. Pl. tuningolt kocsit az életbe nem vennék.
Mikor én vettem nem sokat segített a diagnosztika, nekem motor+ECU is cserélve volt 90lovasról 110re mint utólag kiderült. De ugye utó ész már nem ész!
Bocs, hogy ilyen hosszú lett.