xantia99 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 128
Hát kicsit irigyellek hogy neked lesz(van) jetmodelled!Egyszer majd nekem is lesz!Itt a kertünk végén van egy jó nagy rét ahova hétvégenként jön egy csapat és reptetik a gépeiket.Van helijük,repcsijük,elektromos es benzines egyaránt.Lenyügöznek ezek a madarak.De az igaziak jobban.Mióta beleszagoltam Kecskeméten a repnapon a kerogőzbe azóta egy repnapot sem hagytam ki.Én a turbinámat gocartba akarom beépiteni(ha lesz rá időm).Most a "Power"turbina készülget egy gigantikus turbo turbinájából,nem lesz egyszerü.Maga a gázgenerátor rész viszonylag egyszerü.Az olajszivattyu elektromos AC,3 bart nyom szintetikus olajbol.A tüzelöanyagrendszer fö eleme egy olajégö szivattyuja meghajtva egy kocsi ventillátor motorral.A motor fordszámát szabályozom egy 8 állásu fokozatkapcsolón keresztül. 8 GPH-s 45'-os porlaszto nyomja a gázolaj-benzin keveréket egy párologtatóba ami persze roszdamentes. A tüzcsö 312-es acélbol van,80-as átmérövel,300-as hosszal.A levegöelosztással még kisérletezem.Te hogyan kened-hütöd a turbinaoldali csapágyat?Azt értem hogy külön körön van de honnan jön és hova lesz?A csapágy alu tubusban van ami hüti.Egyáltalán a kerámiacsapágyat kell hüteni?