Athila Secundus Creative Commons License 2008.12.27 0 0 92

Van igazság abban, amit mondasz,

de mégis azt mondom, hogy ezek a múlt századra voltak jellemzőek.

én mintha azt érzékelném, hogy jelenleg új fajta szemlélet kezd kialakulni a nyugati tudósok között is és ma már az igazságra törekednek, nem az elferdítésre.

mondhatnám úgyis, ahogy a tudomány is a 3. évezredbe lépett, kezdik egyre komolyabban venni és tisztelni.

és a globalizáció által, ma már globális lett a tudomány is, és a mai nemzetközi tudományos együttműködések korában már a szándékos ferdítés nem divat, és nem megengedett.

és ez főleg pl. a sztyeppei népek történelmére vonatkozik,

pl. elkezdett felértékelődni a hun kutatás szerepe Kínától Amerikáig, és

már próbálnak objektív képet kialakítani, nem az ezer éves közhelyeket ismételgetni (mint pl. az idézett román mondatok, ezek fölött szvsz eljárt az idő), és kimondják, hogy fejlett civilizációt képviseltek, ami soxor még az eddig civilizáltabbnak mondott kultúrákat is felúlmúlta bizonyos esetekben.

és ami minket magyarokat illet, kezdik elfogadni tudományosan is, hogy van igazság abban, hogy mi kötődünk a hunokhoz. Kínában pl. már tényként kezelik, de nyugaton is kutatják a témát egyre többen.

Szóval szerintem, majd ahogy jönnek az új publikációk, könyvek és a könyvtárakban

is kezdenek megjelenni (az egyetemeken máris ott vannak) át fognak alakulni a hibás szemléletek rövid időn belül.

U.i.: a román hamisításhoz: a dák-óromán példában pl. szerintem az a legvicessebb, hogy a dák (daha), az szkíta eredű nép volt, semmi köze a románokhoz (viszont annál inkább pl. hozzánk, magyarokhoz), hanem a szarmatákhoz, ahogy a források és a fővárosuk neve is pontosan mutatja: Szarmizegetusa.

Előzmény: kisharsány (91)