tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1308
Igen, a Szívek szállodáját szerettem, mind a hét évad összes részét láttam kb. 150-160 rész. Na az az iskolapéldája annak, hogy nem szabad szinkronosan nézni, mert annyira rossz a szinkronja (Loryé különösen), és angolul meg nagyon élvezetes a hangja.
Direkt az angol pallérozódás miatt kezdtem el nézni, mert Lorelei pörgő nyelve, szóviccekkel tarkított kacifántos humora, igen nehéz feladvány az értés/követés szempontjából.
BTW: A hetedik utolsó évad, amit már nem az eredeti alkotók csináltak, bűnrossz lett, totál kár volt megcsinálni.

Az ilyesmit szerintem nem szabad tévében nézni, mert ott szinronos ugye, gyengébb a film minősége is, de a legfontosabb, hogy a műsorrendhez neked kell igazodni.
Régen, amikor még torrenteztem, mindig torrentként szedtem le az epizódokat (és akkor néztem, ha volt kedvem/időm rá).

Mára már csak a Doktor House-t nézem/követem, azt még nehezebb angolul követni, egyrészt mert röptiben ki kell rostálni az orvosi halandzsát, másrészt olyan áttételes utalások vannak, amit még magyarul is nehéz követni. Egyébként nagyon szeretem Hugh Larie angolját.
Előzmény: Foeniculum V (1307)