Sziasztok!
Kis érdekesség! :)
http://www.autolopasok.hu/?po_id=v_top10
Ildy!
SZERINTEM!!!..Minden képpen azt kéne figyelembe venni (átgondolnod), hogy mire szeretnéd használni és nagyrészt milyen zenéhez, mekkora helyet és mennyi pénzt szánsz rá!?
(Én inkább veszek egy kissebb helyígényű, kicsivel drágábbat, ami viszont szebben szól! Nekem fontos, hogy maradjon hely a csomagtérben és, hogy inkább tisztában szoljon, minthogy "kitolja" a szélvédőt!)
Ha nem tévedek, egyszer Neked küldtem el egy hosszabb levelet (tájkoztatót) erről?!
Részemről inkább a hangminőség, mintsem a hangnyomás a fő szempont!
De természetesen ez mindenkinek az igénye, izlése és pénztárcája függvénye! :)
SZERINTEM érdemes megnézni, hogy mi az amit szeretnél, az mennyibe kerül, mennyi pénzt tudsz rá szánni és a kettőt valahogy összehozni!
Érdemes elmenni olyan helyre ami pl. nem a Media Markt, Saturn.. mert ott sajna nincs rá lehetőség, hogy betetesd az autóba és ki is tudd próbálni!?
Mert lehet, hogy a "demo falon", vagy a polcon szépen szól, még az is lehet, hogy egy másik autóban hallottad szépen szólni, de a Tigrában egészen más akusztikai viszonyok vannak..
Ezért SZERINTEM minden képpen érdemes előtte kipróbálni az autóban is, mielőtt pénzt adnál ki rá! (Engem legalább is bosszantana, ha vennék egy ládikót és nem úgy szólna, ahogy ezt én elképzeltem, mégis egy vagyonomba kerül! Sajna van ilyen tapasztalatom, innen tudom! Ahányszor csak beszállsz és hallgatod, mindig ott lesz a tüske benned, hogy "rezonál", "nem megy elég mélyre", vagy nem nyújtja azt, amit Te szeretnél!)
Szóval gondold át SZERINTEM mielőtt kiköltekezel!
Érdemes néhány szakember véleményét is kikérni, akik nem csak a saját lovukat dícsérik! Szerintem a Misi is szívesen segít és önzetlenül! +36-20/983-7896
Ő többszörös díjnyertes, szóval, azt hiszem van fogalma erről! :) Jó pár éve ezzel foglalkozik, rengeteg újság is írt Róla!
Vagy ha szeretnéd, adok még néhány telefonszámot és srácot akik valóban jók ebben a témában, hiszen forgalmazók és sokan versenyzők is.
Nekem pl. sokat segített az egyik srác (többszörös európa bajnok hangminőség versenyeken..), de nem tudom, hogy mennyire kiadhtó a száma, így ide nem írom ki.
Ha profibbat szeretnél, érdemes leszigetelni is az autót!
Nekem pl. bitumen lappal lett megoldva (tekercs), így akusztikailag sokkal jobb! Csak ajánlani tudom! Az egész autó akusztikáját megváltoztatja, így nem "kifele zenélsz" és hő szempontjából is kedvezőbb! Nem lesz olyan "wartburg" hangja, hogy ha becsukod az ajtót, még három napig kong! :)
Így a zene is megváltozik benne!
Nem ragoznám tovább, szerintem gondold át és kérdezd meg Misiéket, Ők sokkal jobban értenek hozzá, mint én, vagy egy "hobbysta"!
KELLEMES ÜNNEPEKET!
Üdv.:
Tigra Club Hungary
(Laci)