Mint ígértem a képes beszámoló!
Az első képen a 3 m-re nyújtható 200-as flexibilis cső fektetése a pince talajába. (a homokköves talajba félkör profilt martam, majd homokkal tömörítettem.)
A cső a csőben ellenáramú hőcserélő látható.(Felül jön be a kinti friss levegő, ez kerül az Alu csőbe, az elhasznált alulról a hungarocell csatornába)
Csatlakozási pont. Lent balról a kollektor kerülő csatorna, felette a benti elhasznált levegő jön, lentről a talajkollektor bemeneti nyílása.
Itt már a talaj kollektor kimeneti nyílása is látszik, és az elhasznált levegő elágazása is (a felső a kerülő ág, ami a hőcserélőt kihagyja)
A kihagyásoknál látható a 4 szabályzó szelep helye (hőcserélő kerülő, hőcserélő, talaj kerülő, talajkoll)
A klíma beépítése. Az Alu könyök részen szívja be a levegőt, felül a klimatizált levegő jön ki. Látható, hogy a külső hőcserélő a pince levegőjét szívja be (Nem úgy van az ablakba illesztve, mint a gyári ajánlás!)
A klímáról leszerelt terelő a távvezérlő elektronikájával, a nappali padlójában.
A használt levegő elszívó csatornája a falon 50x6 -os üvegszálerősítéssel.
A konyhában az elszívás helye a páraelszívó a tűzhely felett.
A klíma már teljesen bekötve.
Elszívó rész rácsatlakozása a rendszerre.
A szelepek beépítése. (A motorvezérelt elektronika még nincs bekötve, egyenlőre kézi vezérlés)
A kinti nyílások.
Remélem hasznos ötleteket adhattam nektek!