Jack Traven
2008.12.24
|
|
0 0
5558
|
Üdv! Bár még van 5 évem hogy elérjem a topik korhatárát, de lehet, sőt, nem lesz gyerekem 30éves koromra. Jelenlegi állás szerint az unokaöcsémet is elviselem kb. egy óráig aztán nagyon elég. Meg nővéremből kiindulva tudom mennyi áldozattal jár egy gyerek (igen, tudom, sok örömmel is), de olyan áldozatok, amiket nem szeretnék meghozni. Persze sokan a környezetemben ilyenkor legyintenek, hogy jajj, majd meglátod, mintha kötelező lenne a gyerek. Sokan szülnek azért hogy eleget tegyenek a társadalmi nyomásnak. ha együtt élsz valakivel akkor jönnek a kacsintós kérdések: házasság? gyerek? Jajj! Kötelezőből sose, persze vannak akik valóban vágynak a gyerekre és örömüket is lelik benne, ezzel sincsen semmi gond. A büszke-mártír anyukáktól azonban a szőr feláll a hátamon, ha lenne szőr, akkor felállna :D Mindegy, kicsit zanzásítottam, maradtak még bennem gondolatok, de készülődnöm kell az ünnepre. Lényeg hogy éljük a saját (!!) életünket, ne máséra figyeljünk és kutakodjunk, ne határidőket szabjunk, azok csak bestresszelnek minket. Békés és Boldog Ünnepeket! |
|