Ebben a történetben az MDF a hunyó, tehát - bárhogy is manipulálnak - úgy nem hozhatják ki, hogy ők jöjjenek ki jól a történetből. Nem. Én még emléxem, hogy az Őszödi beszédet bátor igazságbeszédnek nevezték. Az MDF-et meg fogják kérdezni a pártkeltében, és meg fogják modani, hogy összeesküvés áldozatai, és lesz nagy együttérzés. Majd visszakérdeznek, hogy ki volt szerintük? És Ibolya szemlesütve azt mondja, hogy nem akarok senkit bántani (de jól esik belerúgni - gondolja közben), de szerintem a Patás Zorbán volt. Ennyi fog maradni a dologból, mikor itt valakinek a sittre kéne mennie.
És nem csupán a ballib média a lényeges, hanem a jobbos is. A jobbos médiába a Jobbik fideszezéssel nem tud bekerülni, a Magyar Dávidista Fórum fikázásával viszont akármikor címlapot kaphat.A "jobbos" média sem szereti a Jobbikot. Nem úgy, mint a bal, de nem szereti. Mert fésületlenül fogalmaz, és a fidészisták orrát is beledörgöli a szarba, ráadásul a médiagecik ott is a pc bűvöletében élnek (mint az oviban nem szabad kimondani hogy lepra, mert akkor te vagy az). A Jobbik a "jobbos" médiában is ekézi az mdf-et, meg szdsz-t, de a fideszt, ha úgy adódik, éppen úgy.
Hasonlóképpen a bulvármédiánál, akiket az olyan történetek foghatnak meg, mint "halott is ajánlotta az MDF jelöltjét", stb.Címet kitalálni azt tudnak. Pl. Jobbik: óriási csalás a 9-ben! Ez így már elég jól hangzik. (A cigánybűnözőkről is kiváló horrorisztikus címeket lehetne csinálni, de nincs.)
A Jobbik megmutatja, mire lehet jutni médiaháttér nélkül - szerintem elég messzire, ez pont az a kör, ahol az internet, mobil, személyes kapcsolatok játszanak.
o