szilmester Creative Commons License 2008.12.23 0 0 476
Polgár Tamás pert indít...

Megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy a Zöld Párt mai sajtótájékoztatóján elmondottakat a sajtó megjelent képviselői nem az ott elhangzottakkal megegyező módon közölték le. Nem igaz, hogy bármiféle választási csalást ismertem volna el, hiszen éppen arról beszéltem különös részletességgel, hogy miért nem mi követtünk el választási csalást. Nem érthették félre a szavaimat, mivel én világosan kifejtettem, hogy a Zöld Párt semmilyen tiltott választási cselekményt nem követett el, éppen ellenkezőleg: bizonyítékokat mutattam be arra vonatkozóan, hogy a csalást a Jobbik követte el azzal, hogy kopogtatócédulákat fogadott el a Magyar Nemzetért Mozgalomtól.
Azokat a sajtóterméket, melyek valótlanul állították, hogy én vagy a Zöld Párt bármiféle választási csalást vagy etikátlan trükköt alkalmaztunk volna, sajtóperben kötelezzük a helyesbítésre. Ahogyan a sajtótájékoztatón is, most is nyomatékosan arra kérem az újságírókat, hogy tegyék félre a politikai oldalakról vagy személyemről alkotott véleményüket. Értsék meg, hogy a demokrácia alapjának számító választási rendszer hibájáról, a kopogtatócédulás rendszer folyamatos elcsalásáról, a mi jogtalan megrágalmazásunkról beszéltem, ezek pedig túlmutatnak rajtam és a IX. kerületen: itt Magyarország alapvető választási rendszere sérült.
A Zöld Párt ezért kéri, hogy valamennyi jelölő szervezet ajánlásait részletesen vizsgálják meg, mert ennek kellene természetesnek lennie. A kopogtatócédula-gyűjtés rendszerét pedig újra kell gondolni a sajtótájékoztatón elhangzott okok miatt.