Kedves Raiff!
Úgy látom, hogy sorozatosan félreértesz mindent. Keszthely1 javaslatára reagáltam csupán. Ő, teljesen új hozzászólóként tett egy javaslatot, én elmondtam, hogy miért nem értek egyet vele. De rá sem haragszunk, bizonyosan segítő szándékkal tette meg javaslatát, semmi bajom nem volt vele, mivel nem ismeri az előzményeket. Nem lettetek kertészbénának kikiáltva, ezt akár ezen topik elmúlt néhány napi hozzászólásai is bizonyítják, hogy milyen készségesen próbáltunk egymásnak segíteni. A ti esetetekben is ez történt csupán, csak éppen Ti ezt érthetetlen, számomra máig felfoghatatlan okból sértésnek vettétek. Sehogy sem jut most eszembe olyan közmondás, amely azt példázza, hogy valaki a jószándékú segítséget támadásnak veszi, de talán az agresszív kismalacos viccek jól szemléltethetik ezt. (Tudod, amikor a kismalac beleesik a gödörbe, megjelenik a jótündér "várjál, van egy kívánságod", mire a kismalac: "dögölj meg!" Ne vedd durvának a hasonlatot, itt most azonnal elnézést kérek érte, előre szólok, hogy nem a malacon van a lényeg, ezt véletlenül se értsd félre, csak a jelenséget elég jól szemlélteti. Jobb példát nem tudtam mondani rá. És azóta is folyamatosan támadások kereszttüzében állunk, ezt semmi nem példázza jobban, mint iménti hozzászólásod. Úgyhogy nem hinném, hogy mi generálnánk a vitát, azt pedig csak mellékesen jegyzem meg, hogy augusztus óta több mint háromszor annyi hozzászólás született itt, mint a régi topikban. Ha valóban belenéztél, akkor láthattad, hogy legtöbbjük színvonalas, tartalmas, hasznos hozzászólás. Ha ezt mégsem vetted volna észre, akkor én itt nem tudok a továbbiakban segíteni! De úgy gondolom, többen tanúsíthatják is ezt. Már miért is ne néztem volna utána a dolgoknak? Abból, hogy ilyen kontextusban másoltad be a Keszthely1-hez írt hozzászólásomat, csak arra tudok gondolni, hogy nem értetted meg a tartalmát. Az megint csak mellékes, hogy te beszélsz kioktató stílusról, amikor nagy nyomtatott betűkkel oktatsz ki, hogy minek is kellett volna utánanéznem és új hozzászólóként akarod nekünk megmondani, hogy mi mit gondoljunk és megkérdőjelezed a céljainkat, a jószándékunkat és a jóhiszeműségünket! Úgy látom, komoly gondjaid vannak a vélemények pluralizmusának elfogadásával. Többször írtam már, hogy miért is félrevezető ezeket a gyümölcsöket déligyümölcsöknek nevezni. De én soha nem kérdőjeleztem meg, hogy ti a másik topikban miről beszélgettek. Egyébként vannak néhányan, akik mindkettőbe írnak és ezzel nekem a világon semmi bajom. Ez bizonyítja azt, hogy semmiféle ellenségeskedés nem indokolt a két topik között. Ez a topik tartalmában is különbözik, olvasd csak el a topikleírást a cím alatt! Úgy gondolom, hogy békében megfér egymás mellett egy inkább gyűjtői mentalitású és egy kicsit szakmaibb jellegű, de azért egyben hobbikertész fórum is. Láttuk azt mi korábban, hogy sokaknak ott nem tetszett az, hogy mi bizonyos növények termesztéséhez alapvető éghajlati ismeretekről, üzemi ültetvényekről, magyarországi termeszthetőségi lehetőségekről és a magyar agrárszakmák éles kritikájáról beszélünk, emellett persze a hobbikertészeknek is ugyanúgy segítséget nyújtunk. Most sem én írtam be oda oda kioktatni arról, hogy mit is kéne gondolnod... És nem én voltam az, aki egy másik topikon minősíthetetlen arroganciával vádolt meg minket egy olyan hozzászólásban, amelynél ordítóbb arroganciával ritkán találkozom. Nem én voltam az, aki "megtisztult" fórumról beszélt, ezzel a kifejezéssel az emberiség történelmének legsötétebb epizódjait idézve. De mindenkitől elnézést kérek ezekért a fenti sorokért, de azt gondolom, hogy a békeszeretet még nem kell, hogy azt jelentse, nem védem meg magamat és egy teljes közösséget az értelmetlen és tökéletességgel igaztalan támadásoktól! Egyébként írod azt, hogy annak idején trópusi gyümölcsökről, miegymásról is beszéltetek, mivel akkor még nem volt ezekre külön fórum. Kérdezem én, hogy amikor ezek az új topikok létrejöttek, akkor is megkérdőjeleztétek ezek létjogosultságát? Akkor is igaztalan vádaknak, támadásoknak voltak kitéve az alapítók? És ha ez a véleményed a mi társaságunkról, akkor mégis mi a véleményed a még a miénk előtt alapított, az index.hu történetének "legsikeresebb", 49 hozzászólást megérő kiviről szóló topikról?
Amúgy én senkire nem haragszom, úgy gondolom, hogy tartósan félreértettél csupán dolgokat. Ha megnézed a fagytűrőben tett utolsó hozzászólásaimat, láthatod, hogy végig a békítő szándék vezérelt már e topik megalapításakor is. Ez élesen különbözik azoknak a személyeknek a kötekedő, direkt konfliktuskereső hozzáállásával, akikkel ott legutóbb beszéltem. Említettem, hogy vannak, akik mindkettőben hozzászólnak. Ez is azt bizonyítja, hogy részünkről a téma válogatja a hozzászólókat és nem személyi szempontok. Mi továbbra is szeretettel várjuk bárki hozzászólását, segítségkeresését, vagy segítő tanácsát, aki a nálunk is termeszthető, teljesen, vagy korlátozottan téltűrő gyümölcsökkel, vagy a korlátozottan téltűrő gyümölcsök termesztéséhez elengedhetetlen éghajlati tényezőkkel, netán a magyar gyümölcstermesztési szakma hiányosságaival kíván foglalkozni!
Végezetül pedig BÉKÉS, kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben, növényekben, gyümölcsökben gazdag boldog Új Évet kívánok Neked és teljes Családodnak, minden kedves ismerősödnek!