Nem nagyon szoktam megnyilvánulni (konkrétan eleddig egyszer sem) az index-en, inkább másútt fórumozok, itt pedig olvasok.
Pár megjegyzést most tennék (ne gondold azt, hogy felhúztál vmivel, azért vesztem el itt a "szüzességemet":)):
1. Valóban nem volt extra nézett a műsor, átlagosnál nem tudott jobb közönségarányt produkálni. Talán azért, mert nem síkhülyéken lehetett itt röhögni,mint a Széfben...
2. Mindig is az volt erről a műsorról a véleményem, hogy a címe ne teljesen helytálló. Hiszen eszerint arról kellene szólnia, hogy a 'hülye' magabiztos pofával eljut a végéig (erre alíg volt precedens korábban, talán egy ilyenre emlékszem, aki mindig utolsóként elment a 2 millióig), esetleg az 'okos' jól titkolja tökéletes helyzetét.
Nos, ezzel szemben itt egészen már a helyzet. Itt vagy az nyer, aki kimagaslóan jól játszik, vagy az, aki a többieket el tudja nyomni, akár olyan tenyérbemászó stílussal, mint a mostani nyertes, akár kimondottan arrogánsan köpködve (volt ilyen is). Tehát az első körös ugrándozása a gyereknek tudatos volt, s el is érte a célját, csak meg kellett nézni a szemeket, az öreget is ezzel csinálta ki, s gyak. a döntőig is ezzel menetelt el. Teljesen mindegy volt, hogy ezen felül tudott is. Így is, úgy is elment volna a döntőig, mert a másik három lányt ízekre cincálta, nyomtak volna, ha 6-3-3-3-mal álltak volna...
3. "A kérdések többsége nyugodtan lehetett volna bármilyen Pisa tesztben, 12 évesek szintjén volt"
Ne haragudj, de ez butaság! Én se vagyok aluliskolázott, mégsem tudtam minden kérdést kiokoskodni, hibáztam is eleget. Ezek a kérdések zömmel ált. intelligenciai kérdések, pár bulváros, ill. trükkös ízűvel kiegészítve. S ezután gondoljál bele, mit csinálnál ott, adás közben, miközben a megjátszott szerephez is igazodnod kell, ellenfeleket ki kell ismerned, ráadásul még gondolom izgulnál is, s minderre van 5 msp-ed. Próbáld ki (én sem voltam ilyen helyzetben), s aztán degradáld a játékosokat!