MECSI Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1564
mecsinek meglett a nagymotorja (JAWA350 639) első nap tesómmal ketten mentünk megmutatni a haveroknak az új bringát. mivel öcsém akkortájt is volt vagy 120 Kg, a jaffa meg 2 személlyel egykettő felkapja az elejét, a kilövős nagyfordulatú demóstartból lett egy egykerekezés, mivel a kipu vége kicsit hosszitott volt nem tudtuk magunkat hanyatt vágni, tesó bepánikolt és próbált menekülni. mivel volt doboz hátul, ara nem tudott, oldalra indulva meg elfektette a bringát velünk együtt. sérülés az öcsém térde kapott, nekem semmi.
Aztán a köv héten öcsém elvitte bagoztatni a nyulat a nagyihoz, a haverjával az én motorommal mentek a töltésen, kicsit besokalt a kanyarban mikor a suterra ért, megcsúszott neki a kerék igy letették a bringát a betonra. mindketten lehorzsolták magukat rendesen.
kb. 1 évvel később mecsi előz egy kocsit ahogy azt kell, az meg letért előtte balra. el is kaszált minket. rajtamaradtunk a motoron, épp fürödni mentünk a tesómmal alkalomhoz öltözve. neki a térde kapott, nem tört de bedagadt rendesen + horzsolások. nekem eltört a jobb kisujjam, azóta is ferde, az államon meg van egy sebhely amit fokozatosan gyalulgatok borotvával :-) + horzsolások meg fájt ez az+ volt rövidke pár másodperces eszméletvesztésem. bukó volt rajtunk, szerencsére. a tesóm bukójának a plexijére úgy felkenődött a felirat a bukó tetejéről hogy nem tudtuk sehogy leszedni.
oszt volt még pár kisebb csúszás, mentem a sáros földúton utcai gumikkal. 5méteren belül 2x csúsztam el, kidobta a seggét. semmi bajom sem nekem sem a bringának.
Egyszer csajjal mentünk fürödni, egy nagyon meredek de rövid feljáróra akartunk felmenni mivel a környék tele volt emberekkel nem mentem csak lépésben, igy féluton ledöglött a bringa. mivel a jobb lábamat tettem le elsőként, igy csak a kompresszióval és elsővel tudtam fékezni ami arra volt elég, hogy a nyomvályú tetjéről lecsússzon a kerék és letegyük a bringát. semmi bajunk nem lett csak a nagy szégyen.
A leghülyébb eset, egy alacsony pirinyó terasz szélére tudtam csak lábratenni a bringát, eleje falnak szembe hozzá is ért. mikor le akartam venni, el kellet forditani a kormányt, hogy előre tudjon menni a lábfelcsukódás miatt. naná hogy balra forditottam el a kormányt, nehogy leesen az eleje a teraszról. amint lejött lábról tettem volna le a lábam jobb oldalon, csakhogy mivel a leg szélén voltam a terasz melletti talajszint vagy 20 cm vel lejjebb volt. igy lett egy izommal fékezett lefektetés meg röhögés.
a motoromat régebben feltettem ide, sokat javitott a sérülésarányomon az hogy volt rajta egy nagy túraspoiler meg még a bukócső és hátul oldalsó kapaszkodók is. igy az én térdem sosem kapott ütést.
Ja kivéve amikor egyszer tükörjégen dombnak felfele kidobta a seggét, reflexből letettem a lábam de az is elcsúszott, igy ballal letérdeltem, kapott egy ütést meg hozzá csavarást is. nem ficamodott ki, de pár hétig be volt dagadva.
nem bánom hogy sosem voltam rákötözve.