szilmester Creative Commons License 2008.12.20 0 0 267
Őszintén szólva engem is érdekel a dolog, nemcsak téged; a kérdés igen jó.
A válasz pedig, ahogy én összecsipkedtem innen-onnan, ez:
Amint azt tudod, az MDF elsőre 827 szelvényt adott le, abból 14 eleve hibás volt, mert hiányoztak róla adatok, ezekkel tehát a bizottság eleve nem foglalkozhatott.
A maradék 813-ból pedig 145 volt bizonyos okok miatt érvénytelen, hibás, rontott stb.
Ez azért, bárhogy is nézzük, 159 darab (majd 20 százalék) olyan, amely így vagy úgy, de érvénytelen.
Amikor a bizottság elsőre kijelentette, hogy nincs meg a 750 darab, az MDF egy villanás alatt összekapott és bevitt az irodába még 188-at. Ez így 1 015 darab. A Jobbik azonban nem fogadta el ezeket érvényesnek, csak 11 darabot. Így aztán még mindig nincs meg a 750 darab, hanem, ha elfogadjuk a bizottság első határozatát, akkor 668+11=679 darab. Novákék ekkor észlelték a fénymásolást, és ekkor nyújtottak be kifogást.
A Jobbik megérdeklődte, hogy például az a három választó, aki a papírok szerint a Jobbikra és az MDF-re is adott ajánlást, most akkor kit ajánlana. Mit ad isten, mindhárom a Jobbikot. Nem pedig az MDF-et.
A Jobbik észlelte, hogy amíg az MDF nem adta le az ajánlásait, addig az előtte lévő 6 jelölt csak 4 kettős jelölést adott le. Amikor a kalapos nő emberei is megérkeztek a papírokkal, egyből 38 friss, új duplázás érkezett meg velük.
De ami a csúcs: T. Elemérné az MDF-et ajánlotta ugyan, de ezt csak a túlvilágról tehette meg, elvégre 2007 novemberében elhunyt...
Gondolom azonban, hogy Zerind vezér, aki már leírt néhány dolgot mindezzel kapcsolatban, többet tud a jobbikos dolgokról.
Előzmény: toloba (254)