Sziasztok,
Egy kicsit én is kutyáznék... Lehet, hogy a kutyák szépek, okosak és inteligensek, de törvények/szabályok/rendeletek rájuk és gazdáikra is vonatkoznak. (Ja... ha olyan okos a kutya feltételezem pl. az általam említett rendeletet is fejből tudja :-). Egyébként volt már olyan, hogy a "nem bánt", szelíd kutya széttépte a gazdáját (mondjuk ez még mindíg jobb mintha egy vétlen polgárt tépett volna szét). Szóval... Csak tényszerűen!...
"Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerület Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2007. (X. 1.) Ör. számú rendelete Az állattartás rendjéről" megtalálható a http://www.bp22.hu/dokumentum/bp22_erend_2007_24.doc címen.
2. oldal 4§
(1)Többlakásos lakóházakban állat csak a jelen rendelet szabályai szerint tartható. A közös használatban lévő épületrészekben, területeken, helyiségekben történő állattartáshoz hozzájáruló nyilatkozat is szükséges.
(2)Többlakásos lakóház erkélyén, loggiáján, teraszán állat nem tartható.
Komment: A terasz az a kertkapcsolatot jelöli (mert nem erkély és nem loggia)?
5. oldal 12§
[...]
(4)Többlakásos lakóház közös használatú épületrészeiben, területein, helyiségeiben az ebet biztos módon megkötve, vagy zárt (bekerített, elkerített) helyen kell tartani. Közös használatú épületrészekben, területeken, helyiségekben történő mozgatás esetén az eb felügyeletét ellátó személy a pórázhasználat mellett az ebre köteles szájkosarat tenni.
[...]
Komment: Ha a gazdára nem, de a kutyára mindenképpen kell póráz és szájkosár!
Feltételezem, hogy a Liliomdomb lakóparkban csak inteligens és törvénytisztelő emberek laknak akiknek a természetükből fakad a törvények és szabályok/rendeletek betartása. Tehát amikor póráz nélküli kutyát látok a lakópark területén akkor csak képzelődöm...
Itt most az állattartásról írtam, de gondolom hasonló a helyzet pl. a KRESZ-el is, és csak rossz látomásaim vannak amikor a megállni tilos tábla ellenére autók parkolnak, lehetőleg a garázsbejárat előtt. Szeretnék gratulálni a harmadik ház előtt parkoló fehér Opel Astrás hölgynek valamint barátjának (partnerének, férjének, testvérének, apjának, vagy nem tudom kije...?) aki sötét színű Fiat típusú gépkocsijával okosan áll a tilosban.
Boldog ünnepeket kívánok minden (kutyás és nem kutyás, KRESZT ismerő és nem ismerő) lakótársamnak!
DEKa
UI: Kutyából nem lesz szalonna... (es a kínai éttermek környékén...?)