AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2008.12.19 0 0 70
Nem akarlak elkeseríteni, de azt hiszem ennyiért nem tudsz kapni senki olyat aki valóban ki is takarít... általában ugyanis órabérben jönnek, és az órabér alsó hangon 1000 ft-nál kezdődik, de inkább 1500.

Arról nem is beszélve, hogy minden takinéni azzal kezdi, hogy csinál egy alapos nagytakarítást, mert mindegyiknek (már aki lelkiismeretes) az a célja, hogy csak utántakarítson (no meg tisztába jöjjön a lakással, meg hogy miylen tisztítószerek kelelnek, meg hogy mennyi a bútor, milyenek a padlók stb - így lövi be magát a laksába) - és az első takarítás mindenképpen nagyobb összeg.

Nálam eddig két takinéni volt: az első sokat beszélt, víg volt és kedélyes, ő is először nagytakarított, de aztán eléggé lazán vette, később meg le is mondta, mert neki az órabér éri meg, én meg eleve napi fix összeget ajánlottam. A mostani takinénink tulajdonképpen baráti áron jár hozzám, mert egy nagyon nehéz időszakában szereztem neki helyeket, és ezt nem felejti el. De ő egy takarítőnő mesternő vagy mi, takarítás előtt átöltözik fehérbe mint egy műtősnő, aztán nem is takarít, hanem ádáz harcot, csatákat vív a kosz ellen, úgy mozog 65 éves kora ellenére mint a motolla, és üti vágja a koszt a szó szoros értelmében... az a baj, hogy félig süket, emiatt olyan zajjal jár a takartás, mintha földrengés lenne, és hát szó ami szó ő is sokat beszél, sokkal többet mint az előző... :-)))

De azért ha kéthetente nálam helyretesz mindent, akkor két hétig arany életem van, éppen csak vigyázni kell a tisztaságra...

Előzmény: pynky (68)