Alfato Creative Commons License 2008.12.19 0 0 612
Szia!

Nem szöszmötölünk a begyújtással, csak a hamarabb elérhető nagyobb tűz kérdése a lényeg. Mivel annyira nem elterjedt még a faelgázosító, és szerintem az itt megjelentek nagy része sohasem használt szilárd tüzelésű kazánt, ezért megy a kérdezz-felelek.

Ha nagyon megpakolom (mint most is mert Pestre kell mennem, és nem akarom, hogy hűvösebb legyen a gyerekekre), akkor azt csinálja a kazán, hogy lineárisan felmegy 90 fok C-re a kazán, és ott szó szerint dübörög. Rázza a láncát, és remeg a kazán is egy kicsit ha ráteszem a kezem...ez szerintetek normális?

Az Atmos 22-es sorozatú kazán képtelen 10-12 órán át fűteni, mivel a hatékonysága akkor maximális, ha az égés maximális, nomármost a tűztér méretét figyelembe véve az 5 óra működés is briliáns eredmény szerintem, és ezért kell pufferelni, mert magasan jár a kazán. Nincs az a fűtési rendszer, amihez 22 kW-os kazánt méreteznek ekkora előremenő hőteljesítménnyel, mert akkor a kazán van nagyon alul méretezve. A 10-12 óra rendben van, de nem teljes idejű égéssel, hanem puffereléssel együtt. Ilyenkor 16 óra elteltével a begyújtás után is a tartály felső harmadában mintegy 55-60 fok C között változó víz van...no így szerintem reálisabbnak hat, vagy az a kazán nagyon alacsony előremenőre van állítva, viszont így ha az épületben hőigény van, akkor tuti lassan reagál, és a kátrányosodás is halmozottan veszélyezteti a berendezést (mivel eléggé kialszik a parázs, és csak füstöl-füstöl hosszan, mire begyullad jobban és hőt ad le, majd megint leáll)...de rápakolás nélkül normál üzemmódban nem működik 10-12 óra égéssel...

Amit még egyszer az életben nem fogok tenni: keményfa brikett a kazánba, annyira félelmetesen ég...brrrrrrr.

Tamás
Előzmény: gorazs (610)