Törölt nick Creative Commons License 2008.12.17 0 0 2723
Szia !

Igaz nem én voltam a megszólított,de nekem a főprofilom/nagyobb famennyiség/ a hagyományos gyümik és szeretek erről is értekezni.Szóval a kártevők és a betegségek:alma,körte elég jól elvan /igaz néhány éve a tűzelhalás nálam is megjelent és csak radikális megoldásokkal tudtam eltüntetni/,a varasodást elég jól meg tudom fogni,a molyokat is .Kb úgy vagyok vele mint te ,ha él benne egy kis kukac,akkor én is tuti megehetem/hogy mondják ezt ? indikátor?/.A cseresznyével nem mindig van ilyen szerencsém,abban időnként több a hús a kívántnál.A kajszival nincs túl nagy prob,monilia virágzáskor megfogva,nekem inkább az érés idején jelentkező hangya,fülbemászó,rózsabogár trió/és a működésük vonzartaként megjelenő monília /okoz bosszúságot/a fügénél detto.Levéltetvek a cseresznye,alma,szilva hármast támadják rendszeresen,ill. az idén az egyik kerti körtefámat lepték el de randán.Na és persze az őszibarack...itt gyakorlatilag az egyetlen jelentős kártényező a tafrina.Megőrülök attól,hogy ugyanakkor ugyanazzal a szerrel permetezem/nino most kérlek ne nézz ide!/ és az egymás mellett álló azonos fajtából az egyik 99% egészséges,a másik meg...siralom.Ráadásul nem következetesen támad.Az idén a kopaszok sokkal jobban bírták mint több szőrös fajta.Ráadásul a legkésőbb érő fajtámat /Michelini szept. ,fehér húsu/több éve taccsra teszi.Szóval ezen van még mit javítani.Bizakodásra ad okot,hogy az idén végre volt időm/és jó időm/ az őszi rezes lemosózásra.Remélem ez is segít majd.A topicba bejelentkezésemkor felsoroltam milyen fajtáim vannak,ha érdekel.Ha van kedved és időd én is szívesen veszek ilyen felsorolást/ez vonatkozik mindenkire/ esetleges majdani szemzőhajtás csere-bere reményében.
Előzmény: sbubu (2697)