egy anyuka Creative Commons License 2008.12.16 0 0 1408
Kedves Lakotarsak!
Immar 6 honapja mi is itt lakunk, a forumot a kezdetektol olvastam. A hetvegen viszont torten olyan eset, ami azota sem hagy nyugton. Megosztom, hatha egyeseknek tanulsagos, elgondolkodtato, vagy felhaborito. Autoval mentunk lefele a lejton, nem gyorsan, megis majdnem elututtunk egy nagytestu kutyat az ut kozepen. Megalltunk, dudaltunk, a gazdaja akkor ert oda. Nem tudtam vele szepen beszelni, mert "felment a pumpa bennem".
1. Kerek minden kutyatulajdonost, a lakopark teruleten a kutyajat porazon vezesse, ez nem kutyafuttato. Az onkormanyzat kijelolt es korbekeritett egy kutyafuttatot felettunk levo lakotelep tulso oldalan, a Tuzliliom es a Rakoczi utca sarkan, a focipalya mellett.
2. Az onkormanyzat honlapjan letoltheto az allattartasra vonatkozo rendelet, mely a hazi allatokra is vonatkozik. Jo lenne, ha az illetekesek tanulmanyoznak, kulonosen a masik ember egeszseget nem veszelyezteto tartasra vonatkozo rendelkezeseket.
Budafok-Teteny Budapest XXII. Kerulet Onkormanyzat Kepviselo-testuletenek 24/2007. (X. 1.) Ör. számú rendelete Az allattartas rendjerol, bp22.hu-n
Ez alatt azt is ertem, hogy ha a 90 cm-s allattol megilyed a 86 cm-s kislanyom es elesik, neadj isten, valamelyik lepcson talalkozik egy kutyaval es onnan gurul le az ilyedsegtol, akkor en ezt is a gyerekem eletet veszelyezteto tartasnak minositem. Ugy vettem eszre, eleg sok kertkapcsolatos lakasban lakik negylabu, de kerem ez egy lakopark, tarsashazakkal, szomszedokkal. Ha mar valaki a kertjebe szabadon engedi a kutyajat, akkor koteles arrol gondoskodni, hogy a hazi kedvenc mas kertjebe ne mehessen at, a kozos teruletekre poraz nelkul ne keruljon, mert a kertkapcsolat nem onallo csaladi hazat jelent. A poraz pedig a kutya nyakara valo, es nem a gazdanak kellene hordania, mutatvan, hogy neki olyan is van, hasznalni is kell tudni!

A parkolassal csak annyit, hogy ha valaki kozteruleten szabalytalanul parkol, akkor rendszam alapjan az illeto kapja a feljelentest, es nem a terulet fenntartoja. Azaz, a tarsashaz reszerol szerintem nyugodtan johetnek a kozuti ellenorok, nem a lakopart nem tartja be a kozlekedesi tablakat, hanem a rendszam alapjan beazonosithato tulajdonos, a buntit tehat majd nekik postazzak. Rendorsegi feljelentes eseten min. 5.000,- Ft.

Egyebkent en csak azt nem ertem, hogyan tudnak bejonni az E es D haz autoi az A haz kapujanal, az en taviranyitom nem jo az also kapuhoz.

A mentok problemajat en a kezdetekkor jeleztem, ugyanis valaki nem azert hivja ki a mentoket, mert baromira raer figyelni oket es a kapunal allni. En fel eve jeleztem a Petak Ilonanak, hogy mentot, orvost a taviranyitoval nem tudnek a lakasbol beengedni. A C epuletben szerintem senki sem. Pedig azt nem vallalom, hogy a lazas, fajdalomtol uvolto, verzo, vagy eszmeletlen... stb. gyerekemet egyedul hagyjam, amig elsetalok a B haz vegeig, hogy beengedjem a mentoket, az orvost. Jeleztem, hogy jobb lett volna a nagy kaput is a kaputelefonra rakotni ezekre az esetekre. A valasz az volt, hogy akkor mindenki mindenkit beengedne, ezert ezt nem csinaljak meg. Kerdem en, most jobb a helyzet? Most is mindenki mindenkit beenged, legfeljebb setal egy kicsit, hogy a taviranyito hatosugara elerjen a kapuig. Sot, a kezdeben mindenkinek osztogattak a taviranyitokat, meg olyannak is jutott, akinek nincs is garazsbealloja. Igy most mar lassan ingyen kiberelte a tuzolto fordulot, a hozzaszolasokbol itelve, eleg sok mindenkit bosszantva ezzel.

Bocsanat a hosszura sikeredett irasert.

Anyuci
Előzmény: hupm (1402)