SaGa
2008.12.16
|
|
0 0
3869
|
A mangalica zsírjában nincs koleszterin.Ez marhaság. A zsír az zsír, mindegy, hogy mangalica, vagy yorkshire-i rózsaszín disznó zsírszalonnájából sütötték-e ki. A különbség a mangalica (alapvetően zsírsertés, a vaddisznóhoz viszonylag közel álló, ridegen tartott fajta) és a később kitenyésztett, istállóban tartott, hústermelésre alakított disznók húsa között van. A mangalicáé - részben a tartási körülményeknek, részben a fajtának köszönhetően - más szerkezetű, más a hús rostjai közé beépült zsír aránya. Kb úgy kell felfogni, mint a hízott liba mája és a tömött liba mája közötti különbséget. A zsírja mindkettőnek azonos, de a máj szerkezete és íze teljesen más. A mangalicánál is ez van, csak a hús oldalán. Amit a tenyésztők mesélnek a koleszterin mentes zsírról, meg a "diéta szakértők" a "jó" és "rossz" koleszterinről, az csak a földmívesek szemének fotonokkal való bombázása... |
Előzmény: intrusion (3832)
|
|