MayItBe Creative Commons License 2008.12.15 0 0 318

Hagyományos, hagyományos ... az is van már ezerféle. Mindenkinek más és más a hagyományos ...:-)

Bejglit nem sütök, azt csinál az anyukám diósat és mákosat. Nálunk csak a férjem eszi, ezért két rúddal mindig kapunk, az neki elég.

Ami tuti: mindig sütök zserbót és valami szárazat - de ez utóbbi évente más és más. Tavaly narancsos-csokis keksz volt.

Az idén még holnapig gondolkodom, mert holnap meg kell sütnöm. Stollen vagy panettone a két jelölt.

Ha nagy jövés.menés ígérkezik, akkor a zserbó mellé csinálok egy másik, krémesebb sütit is. Jelöltek: mézes-krémes és diótorta (...sok diónk van ...). De ez még nem biztos.

24-én este muszáj lennie rántott halnak rizzsel, tartárral és majonézes krumplival, mert a gyereknek ettől karácsony a karácsony ... :-D)

25-én közös családi (éttermi) ebéd. (Idén olyan helyen, ahol nem tudom, hogyan élem túl: iszonyú méretűek az adagjaik ... remélem, ilyenkor is van étlapon salátatál ...)

26-án már tuti a kacsa - elkészítési módja még a jövő zenéje.

Bár önző módon én tartom itt a frontot, ha bárkinek segítenek az idekerülő ötletek, az jó.

Szóval részletezz!

:-)

Előzmény: Nagylexikon (317)