bpmcwap1 Creative Commons License 2008.12.14 0 0 486
Sziasztok, kopipasztáznék mert nem kaptak választ a kérdésem meg ugyan az lenne mint nekik...
Válaszokat előre is köszönöm!
---senkisee válasz | megnéz | könyvjelző 2008.08.28 16:37:20 (396)
milyen átmérőjű csöveken megy a levegő a házban az egyes helyiségekhez? arra akarok kilyukadni, hogy hol lehet ezeket elvezetni

----
zztopp válasz | megnéz | könyvjelző 2008.08.21 21:28:49 © (393)
Sziasztok!

Már vagy két hónapja figyelem a topikot, és nagyon birizgálja a fantáziámat a hővisszanyeréses légcsere, mivel erősen szigetelt, ám légtechnikailag igen szar házam van. (úgy vettem) Namost van egy pár kérdésem, remélem valaki tud rá válaszolni. Az ellenáramú hővisszanyerő nekem is egyszerűnek tűnik, és valszinüleg meg is csinálom, de a ventillátor kérdése nem tisztázott számomra. A gyári készülékeken úgy látom a hőcserélő házán belül van. Aki csinált már ilyet hogy oldota meg?
A másik, és fontosabb problémám a csövezés kérdése. A légtechnikai csövek áráról fogalmam sincs, de nekem a pvc cső használata tűnik kézenfekvőnek. Ez irányú véleményeket is szívesen várnék. A harmadik a talajkollektoros levegő előfűtés - hűtés.
Az egyik gyártó honlapján találtam 50 méter csövet szerelvények nélkül 600 valahányezerér. Hát ennyit tuti nem adok érte. nekem ide is pvc cső lenne logikus, csak nemtom kibirja-e a föld nyomását, és a takarítást hogyan lehet megoldani. És ha már takarítás: a befújt levegő csírátlanítását a víz fertőtlenítésénél használt uv fénnyel nem lehetne megoldani?

na most ennyi jutott eszembe, kérem aki tud, és van türelme válaszojon

ja és még valami: a hőcserélő zárt élét "kihegyezve", tehát olyan távtartót használva aminek kifelé néző oldala háromszög alakú az áramlási ellenállás nem lenne csökenthető?

Na mostmár tényleg ennyi!

Üdv: Zoli
---
Előzmény: bpmcwap1 (485)