Geza77 Creative Commons License 2008.12.13 0 0 8157

Szia!

Igazad van, nem sokat autóztam 1.6-al.Mindkét motor alultervezett ezekbe a kasztnikba,ez így igaz. Nem azért kérdeztem a chipet, hogy úgy menjen,mint egy 1.6-os, hanem,hogy jobban menjen kicsit.Az üzemanyagban is van különbség.Én eddig kizárólag 100-as V-Powert tanklotam bele,10 ezer Km-en keresztűl.Lehet rajta röhögni, vagy hülyének nézni, de így dinamikusabb a moci.Ezt igazolja az, hogy a szintén 1.4-es céges OII-be ülve azt érzem, hogy abban ezres motor van...

Mondjuk, ha egy chippel 100LE környékére lehetne nyomni, az biztosan kellemesebb lenne.Bár itt nem a lóerő,sokkal inkább a magasabb nyomaték számítana,amit a chip ezeknél a kis benzineseknél csak igen keveset ad hozzá sajna ( 5-7kW ).Meg persze kéne direktszürő,sport kipuff rendzser,stb,stb,sosincs vége.Ennyi plussz ráköltéssel már lehetne egy 1.8T-t venni.Legközelebb biztosan nagyobb motort veszek,de nem 1.6-ot,mert azt továbbra sem tartom nagyobb ugrásnak.

A-B-be eljutni ez tökéletes, kint is jól szalad, csak előzni ne keljen, mint ahogy írtad is.Az életveszély,pláne 100 fölött...

Az első Golf 4 1.6-ban 8 szelepes moci volt sokáig ( 105LE).Utána rakták bele az 1.6 16V,ez már 115 lett.Most mégis visszatértek a 8 szelephez, úgy látszik ez előbbi valamiért nem vált be...

A végsebesség engem sem érdekel, csak néha ( pl.nyaraláskor ) kényelmesebb lenne mondjuk autópályán 170-180-al csendben utazni, nem üvöltő motorral...

Fogyasztást leszarom,ha nyaralni megyek,azért nem fogok 110-el menni a pályán, hogy két gombóc fagyival többet tudjak enni:)Inkább iszok plussz két sört:)

SuperBII nem tetszik annyira, meg be se férne a garázsba..:)

Ez a ráncfelvart OII se jön be annyira, sztem megvárom az OIII-at ( ha Skodánál maradok )és egy izmosabb mocit...