Üdvözletem!
Köszönöm a gratulációkat!
a második, 40 darabos keltetés kalandosan végződött. Az utolsó 4 napban tönkrement a hőfokszabályozó és egy rövid időre felment 41 °C-ra a hőmérséklet. Gyakorlatilag folyamatosan figyeltem, óránként állítottam, szóval aludni nem kellett túl sokat :-). A 40 tojásból kikelt 20, amiből 6 tojást teljesen én bontottam ki. Az egyiknek ki volt sajnos csavarodva a lába ezért nem élt pár napnál többet :-(. további három fürj pusztult el kéthetes korában. A többiek jól vannak, karácsony körül elkezdenek tojni a tervek szerint. Az előző keltetésből a 13 fürj megmaradt 0 elhullással, 9 tyúk, 4 kakas az arány, amit nem is bántottam. Az alap 3 tyúkkal és egy kakassal megvan a napi 8-10 tojás. Most az ünnepekre tojásdrágulással számolok, ezért nem tervezek januárnál előbb keltetést. Ráadásul érdekesség a családban a fürjtojás, ezért nagyobb izgalommal telik még egy egyszerű tükörtojás vagy tojásrántotta elkészítés is :-)
Ha kérdésetek van, ha tudok én is segítek. Hőfokszabályozót én gyárit vettem, de tervben van most kicsi kézi keltető építés is. Annak analóg, nagyon egyszerű hőfokszabályozót építek, a rajzot mellékelem. Neten találtam. A nyáklap és az alkatrészek már be lettek korábban szerezve, a doboz is épül hungarocellből. Az építésről itt beszámolok részletesen. A terv az, hogy minnél egyszerűbben, hibaforrásmentesen egy halk, szobai, kisméretű, alacsony fogyasztású, egyszerű kezelhetőségű, olcsó, kis bonyolultságú szerkezetet építsek. A terv még csak fejben él sajnos, de hamarosan elkészül.
Üdvözlettel:
Bfg10k