inholland Creative Commons License 2008.12.13 0 0 832
Sziasztok, egy kérdés: vásárolt már valaki a rockauto.com-ról?
Itt a fórumon olvastam a címet, és gondoltam, veszek egy könyöktámaszt, mert az enyém megadta magát. Az angollal még egyébként el is boldogulnék, de elkezdtem a keresgélést, és a kategória kiválasztásánál ebbe ütköztem:

2000 : FORD : EXPLORER
4.0L 245cid V6 FI (E)
4.0L 245cid V6 FI (X)
5.0L 302cid V8 FI (P)

Namost, azt tudom, hogy az enyém 2000-es évjáratú 4 literes V6-os, de mi a tök az az (E) meg (X) végződés? Hol tudom azt megnézni hogy az enyém milyen? (Se szervizkönyvet, se használati útmutatót, se semmit nem kaptam hozzá vételkor, a motorháztető felnyitásánál lehet látni egy matricát, amin pár adat van, de azokból nem derül ki, hogy akkor az enyém most E vagy X). Vagy egy könyöktámasznál ez tök mindegy, mert ennyire azért univerzálisak az alkatrészek, ilyen apró eltérés nincs két modell között? És ha mondjuk ugyaninnen bal első tükröt is szeretnék, számít vagy nem ez a betűjel?
Más apróság: hány bárra kell a gumikat levegővel megtölteni pontosan mondjuk utcai használathoz? Erről is olvastam egy csomó eltérő véleményt, a netről letöltöttem a fórumra korábban belinkelt angol kézikönyvet, de attól nem lettem okosabb, azt mondja, hogy az ajtó oldalán keressek erre vonatkozó infót tartalmazó matricát, de az az én Expimen nincs...(mármint matrica, az ajtó azért megvan...)
Végül: van egy dombornyomott kártyája az embernek a netes vásárláshoz, megrendeli itt a rockauto-n az alkatrészt, van esetleg tapasztalata valakinek arról, hogy azt ki is hozzák-e, ideér, idepostázzák vagy ilyesmi?
Ez csak azért érdekes, mert itthon több Ford szervizben is érdeklődtem, egy bal első tükröt 45 000-ért akarnak adni, egy könyöktámaszt 65 000-ért, a rockauto-n meg jóval olcsóbb, valszeg még postaköltséggel együtt is jobban ki lehetne jönni.

Szóval, aki a fentiekről tud valamit, az tegye már meg hogy ír egy pár sort a márkatársak üdvözülésére! Köszi előre is!