aiol19 Creative Commons License 2008.12.12 0 0 2582
Ejj, de régen írtam a saját topikomba! Először is Island és H. Attila, legyetek üdvözölve! És mindazok, akik az elmúlt néhány hétben csatlakoztak és a felsorolásból kifelejtettem volna Őket! Eléggé kellemetlen dolgok történtek a pálmás topikban az elmúlt napokban. Én ilyenkor mindig értetlenkedek, mert képtelen vagyok fölfogni, mi vezet állandóan ilyen indulatokhoz. Pláne akkor, amikor mi bolond módjára csak azt szeretnénk, ha mindenki sikeres lenne a növényeivel, ezért folytatjuk az információcserét a megfelelő fajtákról, a legsikeresebb termesztéstechnológiákról és legfőképpen a megfelelő éghajlattani ismeretekről. Ha ezek az ismeretek közismertek lennének és nem terjesztené az állami meteorológiai szakma is az elképesztő blődségeket, akkor például többmilliárdos fagykároktól kímélhetnénk meg a nemzetgazdaságot! Azért vagyunk bolondok, mert elég sok időt fordítunk arra, hogy másokat ezen ismeretek birtokába juttassunk és mindezért semmilyen anyagi fizetséget nem kapunk. Azért meg főleg bolondok vagyunk, mert tesszük mindezt annak ellenére, hogy sokszor ordenáré hörgés rá a válasz. Vállaljuk ennek következményeit. Én rendszerint hiszek abban, hogy türelmesen, párbeszéddel mindent tisztázni lehet. De akkor elvesztem ebben a hitem, amikor ilyen reakciókkal találkozom. Persze tudom én is, hogy jelen esetben annak az olvasóközönségnek semmi előzetes információja nem volt és azt gondolom, hogy talán még ennél is tapintatosabban lehetett volna őket rávezetni a lényegre. De ez is nehéz, ha egy kert tényszerű bemutatására azonnal ilyen rosszindulatú reakció a válasz, hogy "túl van lihegve". Majd ezután véleményem szerint alaptalan, mélységesen igazságtalan vádak érték jelen topik szereplőit. Számomra érthetetlen ez az elképesztő agresszió, ami az egész társadalmunkban jelen van! Más helyzetekben is ezzel találkozom, akár a legártatlanabb kérdés, vagy érdeklődés is állati indulatokat válthat ki.