Mire képes? Dinamikusabb autózásra, mint az 1.4 16V. PONT!
Ennyi a lényeg. Sajnálom, ha nem fogalmaztam egyértelműen.
Most pedig bővebben kicsomagolva:
Ha nem éreztél különbséget, akkor nem sokat vezetted a kettőt egymás után. Én a barátom 1.4-esét vezettem, igen sokat. Ő elfogult volt az 1.4 irányába, de amikor átült az enyémbe, elismerte, hogy jobban megy. Szerintem is, de ne fogadd el tőlem, mert én is biztosan elfogult vagyok, ám tőle elfogadhatod. Amúgy már eladta, de most is ezt vallja.
Egyébként, ha nem éreztél nagy különbséget, és jó Neked az 1.4, akkor miért akartál
chip tuningot?
"Mindegyiket teszteltem autópályán a rend kedvéért,egyik sem ment 190-nél jobban.Viszont akkor 13 litert evett mindegyik...szóval nem értem,a tied mire képes???"
Nem írtam, hogy az 1.6 8V a fogyasztásban "lenne képes" valamire is, hogy ott lenne az előnye. Ja, a Golf 4-ről úgy tudom, hogy a VW 1.6 16V volt benne.
A végsebesség sem érdekel. Az sokkal fontosabb, hogy bele lehet-e kezdeni egy előzésbe a 4-esen, vagy nem?
Az 1.6 8V-vel csak módjával. Az 1.4 16V-vel még annyira sem.
Ismétlem, az idézőjeles "mire képes" a dinamizmusra vonatkozott, nem a végsebességre vagy a fogyasztásra.
"Én nem érzem azt a plusz 25-30 lóerőt...a biztosítása több és akárhogy mész vele,akkor is többet eszik,mint egy 1.4."
Országúton, szabályos sebességgel szerintem összeérnek a fogyasztási adatok.
Az RS-sel simán össze lehet hasonlítani. Mindkettő OII. Megy. Gyorsul. Csak nem egyformán. Amit az RS tud, az picivel több csak attól a motortól, mint ami egy ilyen autóba való. Talán az 1.8 az igazi, de azt csak Superb II-ben vezettem, ám amit ott produkált, az alapján a könnyebb OII-ben nagyon tudnám szeretni. Sajnos kicsit eltúlozták az árát...
Végszó:
Az OII az 1.4-el és az 1.6-tal is csúnyán alul van motorizálva.