Foeniculum V Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1197
Jó reggelt!

Este Bogányi koncerten voltam!!!!!...

...és nagyon jól éreztem magam.

Tegnap itthon meghallgattam Rahmanyinov 2. zongoraversenyét Rahmanyinov saját, Berezovsky, és Weissenberg előadásában, hogy tudjak hasonlítani (youtube-ról).

Nekem nagyon tetszett Bogányi előadása. Nagyon virtuóz volt; mondanám, hogy talán nem elég érzelemdús, de amikor csukott szemmel hallgattam, éreztem ahogy belémhatol és átjár teljesen a zene, és együtt tudtam lüktetni vele...benne éltem, teljesen elvarázsolt az egész.
Nyitott szemmel viszont nem hallgattam, hanem kívülről láttam a zenét, az előadókat, teljesen más élményt nyújtott. Mindenesetre csodálatosan éreztem magam benne.

Bogányit nagyon megtapsolta a közönség, végül adott egy ráadást: Chopin egyik etűdjét.
Viszont az öltözete borzalmas volt: télvíz idején világos krémszínű öltönyben, fekete cipővel...hát elég furán nézett ki.

Szünet után Csajkovszkíj 2. szimfóniája csendült fel, ismét felemelő érzést nyújtva, minden egyes dallama...

Amit érdekesnek tartottam, hogy nagyon sok idős volt a közönség között, és kissé megdöbbentett, hogy mondhatni elegánsabban voltak felöltözve a nézők, mint az Operában, amikor ott jártam... (lehetséges, hogy az a korosztály jobban becsüli a művészetet?!)
Különben a nézőtér dugig volt, még az orgona alatti rész is.