Városban a váltó miatt fürgébbnek hat az 1.4-es.
Egészen a 3. fokozattal bezárólag.
Országúton viszont kissé döglött, ahogy korábban is írták.
Volt alkalmam sokat 1.4-esezni, nekem meg 1.6-os van.
Én nem bánom, hogy 1.6-os lett, mert van tartaléka, egész jól megy, néha még mosolyt is csal az arcomra, pedig vezettem RS-t is, tudom, hogy hol van az 1.6 a palettán.
Városban én is inkább 1.4-eseznék, mert a 10-11 liter simán megvan 100 km-en az 1.6-tal, de amikor "megmutatja, mire képes", akkor valamennyire kárpótol.
Kollégám 1.4-es Tour-ja viszont országúton annyit, vagy többet fogyaszt (nyugodt stílusban vezet), mint nekem az 1.6 OII a nehezebb kasztnival.
Az "elavult" 8 szelepes karakterisztikája még mindig sokkal jobban bejön, mint az 1.4 16V. Úgy látom, hogy akár elavult a 8V, akár nem, a 16 szelepes motorok sem fogyasztanak keveset! Pörgetni kell őket...
Nézz meg egy 1,4 TSI-t vagy egy 1.8 TFSI-t, mind viszonylag sokat fogyaszt a tesztelőik szerint. A VW 1.6 16V sem lett egy sikerszéria, Golf 4, Bora tulajoknak nem a szíve csücske, a Golf 5-be, Audi A4 előző generációjába, az Audi A3-ba is az "elavult" 8V került, az 1.6 16V-t meg megkapta a Skoda a Fabia II/Roomster-be. Szóval lehet, hogy még sem annyira vacak...
Racionális választás az 1.4, de én nem racionálisan választottam...