Szia!
Az eddigi vizsgálatokat hol csináltattad? Mit értesz azon, hogy szkennerrel derült ki, hogy Goya? Ha így derült ki az aláírás (mert másként nem látható), ahhoz még más vizsgálatok is kellenek, igazságügyi szakértő, aki megállapítja, hogy Goya vagy nem. Hivatalos helyen nézetted meg, hivatalos szakemberrel, és ő kért további vizsgálatokat? Ha megcsinálta a röntgent, nem értem, hogy miért nem csinált más vizsgálatokat is, többnyire mindent egyszerre csinálnak(?) Szerintem keress meg minél több szakembert és kérj tőlük véleményt, hogy egyáltalán érdemes-e ekkora összeget kifizetni a további vizsgálatokra! Nekünk is van egy ilyen "problémás" képünk, lassan öt éve hurcolásszuk különböző helyekre. Közben katalógusokat, albumokat, könyveket stb gyűjtögetünk a témában, hogy felbukkan-e valahol az adott festmény, van -e rá utalás valahol... El kell menni külföldre Goya kiállításokra, és szép hosszú napokon, heteken át eredeti Goya festményeket nézegetni, hogy te nagyjából meglásd, hogy mennyi a valószínűsége annak, hogy tényleg Goya. Hidd el, érhet meglepetés. Nagyon hosszú, kimerítő, időigényes munka az ilyen, amit mindenképp meg kell csinálni, mielőtt ekkora összeget kifizetsz! Ezt senki nem fogja helyetted megcsinálni! Ha besétálsz valahova, hogy itt egy Goya, senki sem fog komolyan venni sajnos. Egyébként a kép korábbi életéről tudsz valamit? Sajnos nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak az ilyen "nagy" aláírásokat mutató festményekről! A galériában, ahol régebben dolgoztam, rengetegen telefonálgattak, hogy ilyen festményem van, meg olyan festményem.... amikor az illető bejött, kiderült, hogy nem is festményről van szó, hanem egy egyszerű NYOMATRÓL! Na mindegy, ezt csak úgy írtam, hogy bizony ilyen is van.
Tudnál esetleg egy képet feltölteni (persze ha nem akarsz, semmi baj), csak nagyon érdekelne. Üdv.