sbubu Creative Commons License 2008.12.09 0 0 2457

Sziasztok !

Ezek a barackok nagyon felkeltették az érdeklődésemet !

Nino !

Az általad jónak ítélt(permetezés nélküli) őszi ill nektarin fajtákból vannak eladó csemetéid ? Vagy ha nincs akkor eseteleg oltóágat tudnál adni róluk ?

Ha más "szokásos" gyümölcsfajtáid is vannak  az is érdekelne, ami permetezés nélkül "működik"(kajszi, meggy, cseresznye...).

Nekem meggyből van 3 termő magoncfám, amit nem igen bánt a monilia, igaz elég savanyú a termése, de nem is permetezem...itt elfogadtam a valamit-valamiért elvet.

A többi gyümölcsfám jellemzően a mostanában nálunk kapható fajtákból áll, elvileg sokat kéne permetezni őket. Én már vagy 3-4 éve csak olajos és rezes lemosót használok és utána pedig Biokál-t. Sztem nem betegebbek a gyümölcsfák , mint mikor még "vegyszerekkkel" permeteztem, de a Biokál is elég drága... de így a 3 gyermekemet bármikor bátran ki merem engedni a kertbe !!!!! Korábban bizonyos permtezések után "szobafogságban" voltak. Szóval ebből nem kérek többet... 

A kivi metszéséről tudom, hogy korábban már írtál, de nem találom. Esetleg ha van róla anyagod el tudnád nekem küldeni ? vagy ha tudod, hogy melyik hozzászólásban volt úgy könnyebben megtalálnám...

Köszönettel !