Lehet, hogy így _együtt_ már sok? ;)
Amiket feszegetsz, az nagyon fontos témák. Pláne így összefogva nagyon izgalmas.
A montóniát én sem szeretem, mégis például a repetítív zenéknél (amit szintén nem szeretek), vagy az ősi természeti zenéknél, szépen lehet érzékelni fontosságát, kultúrtöténetben betöltött szerepét. Én is távolról szemlélem, ha és egyáltalán, de igyekszem a helyére tenni.
Világzenében is hasonlóan gondolkodunk, csak én más megfontolással utasítom el. Számomra a világzene, egy hatalmas katyvasz, mint a progresszív zene, és sajnos képességeimen felül van, hogy szét tudjam választani az ocsút a búzától (ezért borzasztóan hamar és nagyon lefáradok tőle). Ráadásul túlságosan nagy a szemétdomb, ahol a tű után kéne kutakodni. Maga az alapötlet persze megint nem lenne hülyeség, hiszen népzene miért ne tudna elegyedni másmilyen hangzással is, ahogy tud is, akát világzenén kívül is.
Szintetizátort már kiveséztük. Mire kezdene jó/érett lenni, kb. mostanra, addig szinte elfogytak a hiteles alkotók, akik persze meg sem tudják venni a technikát. Én látnék benne lehetőséget, de túl sok tévútba szaladtam már bele én is.