_midnite Creative Commons License 2008.12.08 0 0 68

Előrevetítem, hogy én SP:WW2 és SP:MBT tulajdonos vagyok, az info-k arra vonatkoznak.
(bár épp tegnap szedtem le az SP:WaW-ot)

>>>Arra még nagyon nem jöttem rá, hogy a gyalogosokat, hogy a pinába kell
>>>beparancsolni a szállítóautóba

Mikor a 'deploy' fázis van:
- katt gyalogosra
- 'L' gomb
- katt a járműre

Mikor már megy a csata:
- a teherautóval rá kell állni a gyalogos mezőjére (ehhez nyomva kell tartani a shift gombot!)
- a gyalogosra katt
- 'L' gomb
- katt a jármúre

>>>és esetleg van-e ilyen, hogy formáció vagy minek az
>>>állítása a gyalogosoknál,

WaW-ban nemtom, a másik kettőben nincs szerintem.

De ennek ellenére mindig célszerű tartani a formációt!!

A '0' számú egység a szakasz parancsnoka, tőle ne kerüljön 3 mezőnél távolabb senki, mert akkor már csak rádiókapcsolat van, és nem annyira hatékony a buzdítás (rally), mintha hallótávolságban vannak.

Én úgy szoktam, hogy:
- középen megy a '0' raj, nála le van véve a tüzelés, hogy ne fedje fel magát ha nem muszáj
- előtte két-három mezővel megy két másik raj, ők harcolnak
- a parancsnoki raj mögött megy a tartalék raj. Ők vagy cserélnek egy elsővel, ha valamelyik első sok veszteséget szenved, vagy ők fedezik a többieket.
- ha van géppuska a szakaszban, akkor az a parancsnok környékén van általában.

>>>neadj isten meglehet-e nekik parancsolni, hogy lefeküdjenek,
>>>vagy mindig állnak?

Haladás sebességétől függ!
Ha egy mezőt lépsz egy körben, akkor kábé lopakodnak, ha több mezőt, akkor meg sietnek (így őket hamarabb észreveszik, és később szúrják ki a rejtőző ellent.)

>>>Ja és látom, hogy van több rész/verzió, nekem a World at war van meg,
>>>valami 8-as verzióban. ez miben különbözik a WinSPWW2-től és a
>>>WinSPMBT-től? Mik ezek???? Esetleg melyik a legjobb?

Lényeges különbség szvsz:

- a WaWnak jobb a grafikája
- a WaW-ban erősebb a tüzérség (ha beállítod hogy lőjenek, a WW2 és az MBT tüzérsége később tüzel - akár 4-5 kör! - mint a WaW-é)
- az MBT modern háborúsdi, a WaW és a WW2 második vh
- a WaWban a 'nem nagy' katonai hatalmak katonáin morál büntetés van (románokkal vagy magyarokkal szívás játszani mondjuk orosz, vagy ausztrálokkal japán ellen)

Melyik a jobb?
- ha kis országgal akarsz játszani, MBT vagy WW2
- ha nagy országgal, akkor talán a WaW
- modern éra meg MBT
- ha zavar a tüzérség nehéz használhatósága (meg kell tippelni előre, hogy szerinted hol van ellenfél, illetve ha védelembenv vagy, hol tudod feltartóztatni.) akkor egyértelműen WAW.

>>>Ja és nincsen a Mega Campaign-ban egy egy campaign sem...

Igen így van.
A fejlesztő cég teljesen ingyenessé teszi a játékot, ha megveszed tulajdonképp köszönetet mondasz a munkájukért.
(egyébként ingyenessége ellenére az egyik legprofibb supportja van, talán a paradox-nak van hasonló)
ÉS megkapod a mega campaign-okat.

>>>Mi a különbség az "attack a hex with direct fire", a "fire weapons at target of

>>>current units", a "set direct fire target for current units" és a "set the firing

>>>range for the current units" között??? Firing range az a távolság beállítása, ez

>>>ilyen manuál célzós lövés, vagy mi?

Ebből kizárólag a firing range beállítást szoktam állítani.

- van egy felderítő, aki jól rejtőzködik, de csatában nem ér semmit (1 puskával...), az minek fedje fel magát, leveszem 1-re a távolságot, így nem fedi fel magát amíg nem muszáj

- ha csapdát állítasz mondjuk tankoknak, akkor néha le kell venni a távolságot 4-5 hexre, hogy mikor közel jönnek, csak telitalálatok legyenek :)

>>>Ja és ezek az állat tankok miért lőnek géppuskával páncélozott járműre, lehet

>>>választani, hogy milyen fegyverrel, neadj isten milyen lőszerrel lőjjenek? Nem

>>>igazán lőnék HE lőszerrel tankra:)

választani nem lehet, max kikapcsolod a fegyvert fullra.

(én ágyúknál szoktam kikapcsolni négy csőből egyet vagy kettőt, így több körre elég a lőszer)

A tanknak van még páncéltörő lőszere (AP, HEAT)?

Előzmény: Mitch\'82 (67)