griselle Creative Commons License 2008.12.07 0 0 550

Jajjjjj Bogdana,

nem ràd èrtettem hogy te nem èrtesz az èn munkàmhoz ès viszont, hanem pdudasra, hiszen ròla tudom mi a foglalkozàsa, ròlad nem tudok semmit! Igaz, a vàlasz mindkettotoknek szòlt, kevertem kicsit, de akinek nem inge, ne vegye magàra. Bocsika. 

Ha viszont van fogalmad ezekrol a dolgokròl, talàn èrdemes lenne pontosan megnèzni hogyan is mukodik.

Itt ugyanis sok cèg - tehàt lehet hogy pdudàs munkaadòja is - nem hò vègèn hanem 1-10-ike kozott fizet.  A nagyon nagy cègeknèl havon belul fizetnek - 28-31 kozott - ès a levonàsok, tulòràk az elozo hònapra vonatkoznak (tehàt a màrciusi tùlòràt àprilisban fizetik ki). Kisebb lètszàmu vàllalatok esetèben viszont mindent azonnal elszàmolnak, de ehhez kell az a 8-10 nap ido rà.

Ez esetben - azaz ha pdudas januàrban kapja meg a decemberi fizetèst - akkor az itteni szabàlyok szerint ezt neki majd itt kell leadòzni ès nem otthon, mert itt a naptàri èvet tekintik èrvènyesnek. Es ha Mo-n is igy van, akkor esetleg kèrheti is hogy a dec. fizut jan. elejèn utaljàk àt neki.

A 13-ik fizetès decemberben van, ki az elejèn, ki 20-àn, cèg belso szokàsaitòl fuggoen.

Előzmény: bogdana (548)