A tapasztalat azt mutatja, hogy gyakran az a személy, aki szétkaszabolja az előtte éveken át gondosan dédelgetett növényt, saját maga sem tudja, mit tett, és főleg miért tette?!
Nagyon gyakori indok, hogy nem fért el, útban volt!
Ha útban van, meg nem fér el, akkor minek ültette oda előtte?
Azt godolta, hogy nem nő meg?
Ha meg azt gondolta, hogy nem nő meg, akkor minek ültette?
Az emberek nem tudnak előre gondolkodni, tisztelet a kivételnek!
Emberek között dolgozom, óriási tapasztalatra tettem szert eközben, így egész jó rálátásom lett az emberi gondolkodásra!
Abból is ki lehet indulni, hogy a kiwitermesztők 90 %-a is kudarcot szeved, ugyanis azt a szerencsétlen növényt agyonkaszabolják!
Tudjuk, hogy a kiwi milyen növekedési eréllyel és vitalitással van megáldva, mégis úton-útfélen találkozom szinte bonsai méretűre visszavágott-agyonnyomorított példányokkal, és amikor felteszem a kérdést, hogy ha visszavágja minden évben a növényt, akkor miből vár gyümölcsöt, meg hol, általában csak néz a jónép, hogy háááááát ez jó kérdés!
Én úgy gondolom, illetve azt tapasztalom, hogy az emberek a munkahelyükön, vagy a házasságukban elszenvedett sérelmeket, az ott felgyülemlett indulatokat, és az uralkodási ösztönüket gyakran a növényeiken és az állataikon élik ki, és akkor érzik magukénak a növényüket, ha bevatkozást végezhetnek el rajtuk, ha megmetszhetik, ha összekaszabolhatják őket!
Az esetek nagy részében nem azért ültetnek az emberek fügét, mert szeretnének fügét enni, hanem az is egy státuszszimbólum, állítom, hogy ahogy a horvát tengerparta járás is egyfajta szokássá vált (ez mondjuk nem rossz szokás), és általában onnan hozzák a növényeket, így bizonyítva a világ felé, hogy ők biza megtehetik hogy a tenerpartra járnak!
A füge az udvarban olyan, mintha egy Audi A8-as állna ott :))
Nagyon ritka az olyan, ahol fogyasztják és szeretik, sőt, volt olyan, aki azzal dicsekedett, hogy a családból senki sem szereti, ezért kiviszik a kertbe és alászántják, trágyaként....
Nino!
Az általad pár hozzászólással lejjebb említett kanizsai zöld füge a kedves hölggyel, akinek ajánlottuk hogy főzzön belőle lekvárt az unokájának....nos, a jövő évi termés a kukában van, mivel az összes ág végét levagdosták...pár napja jártam arra, el is felejtettem mondani, akkor láttam az ágak végét...levagdosva...."megmetszve" !
Jövőre ezért nem fog teremni, azt hiszik elfagyott, és ha nem terem, akkor minek, úgyhogy ki fogják vágni....azt is!