tnsnames.ora Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1108
Na megjöttem én is az usziból. :o)

A médiaerőszak civilizál
http://index.hu/kultur/media/csaszi5617/

"Baloldali érzelmű vagyok, mert a társadalmi igazságtalanság nagyon tud bántani..."

"Én úgy látom hogy az erőszak-reprezentációk fontos civilizációs szerepet játszanak, mert éppen azokat a problémákat tematizálják, és nagyítják fel, amelyek a leginkább foglalkoztatják az embereket. Beleütik az orrunkat olyasmiba, amit nem szeretünk, sokkolnak, felháborítanak és nem engedik meg, hogy közömbösek maradjuk mások bajaival szemben."

"A médiaerőszak úgynevezett elmélete abból áll, hogy az erőszak utánzásra csábit, és aki ilyet lát, az előbb-utóbb maga is erőszakos lesz....végül is soha, senkinek nem sikerült bebizonyítani, hogy közvetlen hatás létezne az erőszak ábrázolása és a fizikai erőszak között. Nem is sikerülhetett, mert az erőszak sokkal komplexebb társadalmi és erkölcsi probléma."

"A szociológusok viszont úgy látják, hogy a médiaerőszak nem önálló valami, hiszen a médiától függetlenül is ott az erőszak a családokban, az iskolákban, a kortárs csoportokban, a munkahelyeken, a társadalmi és politikai konfliktusokban. A médiába is onnan kerülnek be, ott is csak ezeket játsszák újra."

"Az én vitám ott van, hogy ezért a média felelős-e vagy sem? "

"Szerintem a média csak bűnbak."

És mindezt egy habilitált doktor bírta kiizzadni magából. :o(

Csak az első mondatért 10 év kényszermunka jár egy felelős értelmiség esetében. Mi az hogy baloldal? Mi az hogy baloldali érzelem? Egy jobboldalit nem bánt a társadalmi igazságtalanság? Ez még egy kocsmában se megy el 6 dl vodka után.

És ha valaki valamit nem bizonyított be(?), akkor az ellentéte igaz?

Az egészből mindösszesen számomra annyi az elfogadható, hogy a médiaerőszakot nehéz mérni. Nem több és nem kevesebb.

Pontosan ilyen figurák miatt nem akartam sose PhD-zni. (Volt más ok is.) Így veszti el minden tekintélyét a tudomány. És ez a mókus USÁ-ban tanító tualjdonképpen fiatal valaki.