ninovarga Creative Commons License 2008.12.06 0 0 2381
Így igaz. A kiviről is csak akkor tudja meg a közönség, hogy valójában milyen finom, amikor az első saját gyümölcsét eszi meg, amit nem öntözött, nem műtrágyázott agyon (szerencsére a kivi esetében a "permetezett" szót még az üzemi termesztés esetében sem kell használnom). A most már CO2-vel keményen megédesített kákira is ugyanez érvényes. Ugyanez mondható el a fölpumpált (és agyonpermetezett) őszibarackról is. A jég valóban nagy ellenség. A nyári őszibaracktermés talán még 90%-os is lehetett volna (permetezetlenül), ha nem kapott volna jeget. A nektarinokból így nagyobb rothadási veszteség lett, de a Maria Marta még így is megvolt 80%-os. Ez arról a fáról kb. 35 kg-ot jelent (nem 5-öt). Ezzel én még így is nagyon elégedett vagyok és tüntetőleg teljesen mosatlanul eszem, hogy magam előtt is demonstráljam a feltételezhetően ártalmatlan voltát.