Törölt nick Creative Commons License 2008.12.06 0 0 2380
Én még a permetezzek-ne permetezzek kérdéshez szeretnék hozzászólni.Itt elsősorban nem a nagybani,nagyüzemi termesztéssel foglalkoztunk.Mert ugye más eladásra hektárszám termelni és más kisebb mennyiségben,elsősorban saját részre ,hobbiból termelni.Én mindkét oldal véleményét elfogadom /famennyiségben és "technológiában" is valahol a kettő között vagyok./de... hogy melyik oldal áll közelebb hozzám had érzékeltessem egy példával:néhány hete egyik market polcán megláttam a Pink Lady nevű új almát/a neten sokat olvastam róla ,ez ún. klubfajta/Na mondom nézzük meg mit tud! Vettem egyet ,az alma küllemre szép,hibátlan,"dizájnos",egyedi cimkével stb...a folytatást szerintem a többség kitalálja,kis túlzással ha nem látom,hogy alma van a kezemben nem tudom mibe haraptam.Egy íztelen,éretlen almához közelítő jellegtelen semmi...és nem ez az első eset,hogy nem tudtam lemérni,milyen is lehet az adott gyümölcs valójában.Biztos mindent megkapott amit az intenzív termesztés során meg kell kapnia a jó eredmény eléréséhez ,de aki eszik belőle fogalma sem lesz róla milyen is egy jóízű,érett IGAZI gyümölcsbe harapni.Úgyhogy lehet-e permetezés nélkül vagy nem lehet ?Lehet,mert a cél határozza meg az eszközt na és az akarat.Mellesleg az éves rendszerességgel megjelenő jég sokkal több gondot okoz ,mint a betegségek mert ez ellen se bio-,se kémiai módszerekkel nem tudok védekezni és mivel a gyümölcseim java része a jégveszélyes időszak alatt v. után érik több fejfájást okoz ennek "megúszása" mint más kártevők.