Mozo66
2008.12.06
|
|
0 0
2378
|
Ja .... minden igaz amiket írtál . Egyedül annyit fűznék még hozzá , ehhez az érésidő dillemmához , hogy tovább bonyolíthatja a dolgot az alanyhasználat ...ugye , valamint a termesztési mód ... öntözött , nem öntözött , művelt , nem művelt talaj , tápanyagellátás ..és még ezernyi dolog . Valamint , szerintem nem hiteles a hegyen levő egy barckfa érésidejét összevetni egy ültetvényen levő fajta érésidejével . Az az egy fa ezer ok miatt akár hetekkel előbb is beérlelheti a termését ...pl : túlterhelés , gyökérprobléma stb . Tehát pontosan arról van szó amit az idézetedben olvashatunk . Persze nem akarok mindenbe belekötni , de azt hiszem ez a szakma ... gyümölcstermesztés ... is azokhoz tartozik amik minél tovább csinálja az ember , minél jobban megtanulja , annál világosabbá válik , hogy mennyi mindent nem tud még róla . Ezzel természetesen én is így vagyok . Amúgy rendkívül dicséretes a dolog amibe fogtál !!!! Én is szívesen ismerkedek újdonságokkal , persze nem üzleti alapon , mert ezeknek még bizonyítani kell a gazdaságosságukat . |
Előzmény: ninovarga (2377)
|
|