nagyz45
2008.12.02
|
|
0 0
7940
|
Sziasztok!
Egy pici tanácsot kérnék tőletek, az örök kérdés: érdemes dízel octaviat venni? Hozzátartozik a történethez, hogy tavaj vettem egy új octaviát, most lett egy éves és lett benne 42e km. Egy év alatt. Fele autópálya, fele meg budapest - belváros - dugó. (Utálom) Szerintetek érdemes lenne dízere lecserélnem? Tapasztalatokra lennék kíváncsi, meg arra hogy 1.9 vagy 2.0? Nem versenyezni kell, nem szükséges a 140 ló, elég lenne a 105 is, (most is egy 1.6 benzin holiday van) viszont egy 6. sebesség sokszor jól jött vona már. Ha jól láttam a 2 literes dízelhez azt adják, viszont drágább is sokkal. Az 1.9-es 5.ben 130-nál mennyit forog? Autópályán más sokszor beraktam volna 6-ba a benzinesem is, gondolom a dízelnek meg még annyira sem tesz jót ha sokat forog a motor tartósan. Mennyivel drágább a szervízköltsége mint a mostani 1.6-osomnak? A fogyasztásbeli különbségről is már sokat olvastam, nálam a benyós is 7-8 liter között fogyaszt, belváros, klíma, dugó - 10liter egyből. A dízel is hasonló? Köszi előre is a válaszokat! :) |
|