dszysssz Creative Commons License 2008.12.01 0 0 1893

Tegnap a kedvesem ezzel a gyönyörűséggel kedveskedett.

 

Sült pontyszelet kelkáposzta batyuval:

 

 

Kevés vajon a rizst fehéredésig pirítottam, felöntöttem vízzel, hozzáadtam a szárított gombát (cseh kucsmagomba), megsóztam, puhára pároltam.

A gombás rizst összeaprított kaporral és egy tojással elkevertem, majd kevés vajon dinsztelt kaliforniai paprika kockákhoz kevertem, és jól átsütöttem. Sóztam, borsoztam.

A kelkáposzta leveleket forró sós vízbe dobtam pár percre, majd lehűtöttem, lecsöpögtettem.

A káposztalevelekbe beletöltöttem a gombás, fűszeres masszát, baconszalonnával áttekertem és a sütőben pirosra sütöttem.

A sült pontyszeletet márványsajtos, snidlinges, tejszínes mártással tálaltam, köretnek mellétéve a töltött kelkáposztákat.