Tegnap a kedvesem ezzel a gyönyörűséggel kedveskedett.
Sült pontyszelet kelkáposzta batyuval:
![](https://img.index.hu/imgfrm/0/8/6/2/THM_0005170862.jpg)
Kevés vajon a rizst fehéredésig pirítottam, felöntöttem vízzel, hozzáadtam a szárított gombát (cseh kucsmagomba), megsóztam, puhára pároltam.
A gombás rizst összeaprított kaporral és egy tojással elkevertem, majd kevés vajon dinsztelt kaliforniai paprika kockákhoz kevertem, és jól átsütöttem. Sóztam, borsoztam.
A kelkáposzta leveleket forró sós vízbe dobtam pár percre, majd lehűtöttem, lecsöpögtettem.
A káposztalevelekbe beletöltöttem a gombás, fűszeres masszát, baconszalonnával áttekertem és a sütőben pirosra sütöttem.
A sült pontyszeletet márványsajtos, snidlinges, tejszínes mártással tálaltam, köretnek mellétéve a töltött kelkáposztákat.