"Azért gondoltam az időszámítás utánanézésére, mert ugyan a 300 éves összeesküvésekben nem hiszek, de bizony lehetnek nagyobb elszámolások; hiszen egy jó darabig a fejlett világ Bizáncot (vele egyiptomot és a Közel-Keletet) jelentette, amely viszont nem a római időszámítással számolt, hanem az ortodox módszer szerint Ádám születésével"
Teljesen mindegy, hogy mit tekintesz alapnak, ha megvan az átváltási kulcs, kkor akár a francia forradlmi naptárt is lehet használni, nem fog idő eltűnni.
A VIII. század elejéig a nyugati világ sem Krisztus születésétől, hanem Róma (egyezményes) alapításától számolt (és én úgy tudom, hogy Bizác is). A VII. században egy szerzetes kikutatta, hogy Róma alapításának 753. évében születhetett Jézus. Mára tudjuk, hogy több hibát is vétett (kihagyta az első évet, valamint Augustus uralkodásába nem számolta bele azt az időt, amit Octavianus néven uralkodott), de ettől még nem tűnt el idő, legfeljebb rosszkorra datálódott Jézus élete. Róma alapítása, vagy az ó- és középkor bármelyik másik eseménye pontosan annyi ideje történt, mintha ezt a hibát nem követte volna el, csak más évet írnánk. Ebből kifolyólag nem hogy háromszáz, de harminc vagy három év se tud eltűnni puszán abból kifolyólag, hogy máshol más 0. évet használnak.