djuice Creative Commons License 2008.11.28 0 0 8564
Nagy igazságok vannak benne amit írsz!!!! Mit ide CD, DVD, BlueRay??? 2-3 év és mindenki 10-20-100GB-os iPod-szerű gyufásdobozokkal fog szaladgálni, rajta egy helyen élete zenéivel.
Most nem emlékszem pontosan, de számításaim szerint egy ma elfogadható árú mondjuk 120GB-os USB vinyóra 240db CD fér fel berippelve (50perc átlagos play time-al számolva), megtartva a 16bit/44.1kHz szabványt! Ha ezt valaki pl csak a felére betömöríti egy jobb fajta veszteségmentes eljárással (pl. FLAC, vagy TAU), máris megduplázta a szabad kapacitását!

Nekem ugyan nincsenek Viktorhoz hasonló high end tapasztalataim (elveim szerint nem éri meg a 10*, 100* több pénz rááldozását a technikára a dolog, hisz mi van ha legkedveltebb felvételünk nem épp a hangmérnöki tudás csúcsaként került rögzítésre, azért a pár etalon korongért meg megint szerintem kár az irreálisan sok pénz), szóval a hangminőség elől nagyban teret hódít a kényelem, a mobilitás, a praktikum...
Volt egy idős bácsika egyszer egy hifi boltban, ő komótosan csak lp-ket hallgatott, cd-t nem is fogott a kezébe... (ős hifista)
Ma ritkák az efféle fehér hollók, én is jobb szeretem ha "tenyeremben van pár banda" ha épp unatkozom, és nem kell mint régen lemezt vagy szalagot cserélni/fordítani... :)

Pár év és senki se fog emlékezni, hogy volt valaha Tesla lemezjátszó, Mambo magnó, kurblis telefon... Az új generáció már iPoddal, walkman mobillal, meg PSP-vel a zsebében születik.
Ja! meg fekete-fehér TV!!! Ki is röhögik ha ilyet mond valaki!
Petróleum lámpa? Ugyanmár!

---

Ez meg pici off-ként a végére ha már a fejlődésről van szó (na mondjuk van zenei alkalmazás is benne egy kicsi), hogyan is néz ki, ha nem Bill Gates csinál op.rendszert!

video képek
Előzmény: tehtube (8562)