vargailles Creative Commons License 2008.11.26 0 0 6380
Nem ezt mondtam. A "gazdálkodás" szó nálam nem a "semmit se csináljunk" szinonímája. Tudom, hogy sok önkormányzatnál rokonértelmű szavak, de nálam ellentétes fogalmak. :))

Azt mondtam, hogy ha már egy problémára sikerül kis pénzt kicsikarni valakiből, akkor azt költsük el értelmesen. Az egész Tiszát most szabályozzák újra, mert kiderült, hogy az elvezetés nem jó módszer. Ha a városnak van pénze dögivel, és kibírunk leckéül pár belvizes-árvizes évtizedet, akkor jól van, öntsük a lefolyókba minél gyorsabb lefolyással. Én köztéri patakokat, tárolókat, szikkasztókat, netán kisebb tavakat építenék, s pályázatokkal támogatnám a telken belüli csapadékvízgyűjtést. Pláne egy ilyen nagy területet érintő rendezésnél! Kevés ilyen projektlehetőség van a városban, mindenhol máshol helyszűke van.

(Én fent, olyan helyen lakom, hogy komolyabb vízmennyiség sosem fog a nyakamba zúdulni sem közterületről, sem a szomszédból. De azért együtt érzek azokkal, akik nem ilyen szerencsések. Magam részéről gyűjtöm is a csapadékvizet, de a magánszemélyek igyekezetét egy rossz önkormányzati döntés totál értelmetlenné teszi.)

Apropó! Van már a csapadékvizekre és belvizekre koncepció?

(Ja, egyébként dícséretes, hogy egyáltalán így foglalkoztok a témával, s igyekeztek összekötni egy probléma megoldását egy beruházással!)
Előzmény: Piros Hangszóró (6376)