Nem tusdom, teljesen meg vagyok zavarodva, nem tudok beszélni erről az epizódról most még...vagy csak összefüggéstelenül.
Na jó, mepróbálokm MOST néztem meg, és kb. 25-ször kaptam idegbajt a rohadt lassú letöltés miatt. Grrr.
De nagyon is megérte. Ami miatt furcsa érzésem van, az, hogy volt egy hamis spoiler, amibe pár napja belefutottam (többek között ezért is utálom a spoilereket, sokszor átvernek), hogy House és Cuddy kapcsolata most elkezdődik, én meg néztem, hogy mivan? Ezt meg honnan vették? Csak az a rossz, hogy ha olvasol egy iylen spoilert, eleve másra számítasz.
DE ha úgy nézem, mintha nem lettem volna megvezetve, akkor ez egy nagyon erős rész volt. Korántsem hibátlan, mert elég egyértelműen hatásvadász megbontása a formulának, de alapvetően a szokásos diagnosztizálás-House megszállottsága-emberek megfejtése vonalra épül ez is, csak egy kicsit felturbózták a körítéssel. Ami persze nem baj, csak kicsit átlátszó. Mindegy. Ami végül is tetszett, hogy sikerült a túszdráma kliséket kikerülni, és azt leszámítva, hogy igazából izgulni nem lehetett (mert egyértelmű, hogy egyik főszereplő sem hal meg), fenn tudott tartani bennem egy bizonyos adrenalinszintet. Egyrészt tényleg érdekelt, hogy House fejtse már meg, mi baja van ennek a szerencsétlennek (aki kicsit sem árnyaltan mutatott House-zal rengeteg párhuzamot), másrészt ahogy az aggódást Cuddy hozta, az szenzációs volt, és tökéletesen át tudtam élni. Azt szertem nagyon Lisában, hogy úgy játszik, hogy át tudja vinni a nézőre az érzelmeket, kicsit átélem én is azt, amit ő.
Amit máshogy láttam volna: lehetett volna a túszok összetétele egy kicsit érdekesebb. Jó volt a srác, jó volt a nővér, de miért 13? Már megint?! Ezt a Huntington dolgot már annyiféleképpen körüljárták, hogy nem is lehetne jobban, értjük, el akarja hitetni magával is, hogy nem fél a haláltól, de ez nem megy, mert fiatal és élni akar, de nem hazudhat magának tovább. OK, eljutott ide is, szuper. De akkor most már elég legyen belőle egy időre. Mennyivel érdekesebb lett volna, ha Chase vagy Kutner van a túszok között! Egy olyan karater reakciói, mint 13 tökéletesen kiszámíthatóak, Cameron is az lett volna, de Chase vagy Kutner nem vagyok benne biztos, hogy tudom, hogy viselkedett volna egy iylen helyzetben.
Amúgy csak nekem tűnt úgy, hogy Cuddyn kívül nem aggódott eléggé senki? Mindenki más oylan biztos volt benne, hogy House és 13 élve jön ki ebből?
At utolsó jelenet meg nagyon érdekes. Ez nagyon nehéz és lassú menet lesz, eddig is így éreztem, de most még inkább. Annyira azt vártam, hogy House hagyott valami üzenetet az asztalon, vagy a fiókban, ehelyett ismét visszament az óvodába és jól meghúzta a lánynak a copfját. Ha lesz is jellemfejlődés House részéről, az nagyon hosszú folyamat lesz. Azért az a pillanat, amikor Cuddy megkérdezte, és válaszként az a tekintet...WOW. Első osztályú színészi játék ismét.
A szokatlan megoldások tetszettek, ld. Cuddy lassított felvételben adja be a gyógyszereket. Érdekes rész volt.