fifulo
2008.11.26
|
|
0 0
11
|
Sziasztok!
Örülök, hogy rátaláltam erre a topikra, ugyanis engem érdekel ez a dolog, és eddig nem találtam itt az indexen semm ezzel kapcsolatosat. Gondolkodtam is rajta, hogy nyitok egy "Műgyűjtés, műkereskedelem" topikot. Mondjuk igaz, hogy nem igazán pörög. Keresgélni egy ilyen helyen valóban nem lehet, viszont tapasztalatcsere, információterjesztés szempontjából érdekes lehet. Jó lett volna, ha az előző hozzászóló, aki átverésekről ír, kifejti egy kicsit bővebben a történetét. Én ugyanis nem tudom elképzelni, hogy hogy lehet valakit átverni (mármint attól függően, hogy mit nevezünk átverésnek). Amennyiben ugyanis nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy eredeti műtárgyat vásárolok (márpedig ez gyakran megtörténik), akkor csakis annyit fizetek érte, amennyit nekem, beleértve a hamisság lehetőségét is, megér. Ha valamibe egyből beleszeretek, akkor veszem csak meg a tárgyat, és így nem leszek annyira "kiakadva", ha kiderül, hogy hamis. Meg persze amiről nem mutatnak egy hiteles eredetiség-igazolást, azért csak a bolond fizet ki nagyobb összeget. Aki meg nem vállalja a kockázatokat, az vásároljon galériákban, aukciókon.
|
|