"A javítás kihagyása viszont azt is jelenti, hogy nincs igazi szerviz háttér. A cseréhez nem kell szerviz, Gizike is tud rossz készüléket elvenni, egy újat visszaadni..."
Amit említettem tudtommal HP specialitás. Náluk azért van így, mert a hardware-t szotyi áron (majdnem bekerülési áron) adják, mert a fő bevételi forrás mára a kellékanyag.
Ezen felül ez a szisztéma náluk is csak bizonyos eszközöknél működik (főleg nyomtató és scanner). A többi készüléket javítják, központi szervízben.
" Ám egy ilyen olcsó sz*rnál hamarabb elfogadom, hogy így jártam"
Én az olcsó szarnál sem fogadom el, mert igenis pénzt adtam érte. Nem én találtam ki, hogy olcsó legyen. Sajnos emiatt a szemlélet miatt élnek meg Mo-on a kamu cégek, mindenféle törvényi előírást megkerülve.
Ma Mo-on ha bármilyen termék (lehet dzsunka is) hivatalos forgalmazója akarsz lenni, többek között biztosítanod kell szervíz hátteret is.
Ne érts félre: Nem azt mondom, hogy a márkás termékek hibátlanok. Sőt!
De legalább van hova vinned, van kivel veszekedned ha nem készül el időben, és legalább esélyed van arra, hogy megjavul.
A noname, "második dzsunka balra" eszközöknél még ennyi sincs. Lásd saját példádat.
Tökéletes példa az ASUS. Drágán adta az informatikai eszközeit, kamu szervízháttérrel. De akkora lett a felháborodás, és annyival vissza estek az eladásai, hogy mára megoldotta, és az egyik leg kultúráltabb garanciális ügyintézést valósították meg.